Har lagt ut fire Boeing 747 for salg

Foto: Hans O. Nyborg

Det indiske flyselskapet Air India har valgt å legge ut fire av sine Boeing 747-400 for salg. Det er selskapet Skytech-AIC som har fått oppdraget med å selge flyene.

De fire flyene har stått parkert i nesten tre år på grunn av pandemi, og er samlet rundt 30 år gamle. Flyene ble levert nye til selskapet i 1993 og 1994. VT-ESO, VT-ESP, VTEVA og VT-EVB er de siste fire flyene av denne typen selskapet har av totalt 14 fly.

Air India har tidligere solgt flere av sine Boeing 747-400 til Korean Air Lines, men ettersom dette selskapet har valgt å fase ut sine jumbojets er det lite trolig noe å hente på salg denne veien.

I følge India Today håper flyselskapet at det kan være selskap som ser muligheten for å bruke flyene som fraktfly som biter på salgsannonsene. Flyene er ikke offisielt listet enda.

Flyselskapet er ikke alene om å forsøke å selge Boeing 747-400. Per oktober 2022 er det 97 slike fly listet for salg verden over. Dette inkluderer riktignok flere Boeing 747-400 fra British Airways som ikke er fjernet, men heller ikke er for salg da samtlige fly nå er enten gitt bort i gave eller sendt til opphugging. Det britiske selskapet ga opp i 2021 å selge flyene.

To av Boeing 747-400 flyene har alternert på å være dedikert for bruk av landets øverste ledelse og har blitt benyttet på VIP-flyvninger og statsbesøk. Flyene har ikke hatt noen egen VIP-innredning som andre lands typiske «president-fly», men har har blitt kombinert på ordinære ruter som på statsflyvninger.

I april i år valgte indiske luftfartsmyndigheter å fjerne de siste fire Boeing 747 fra det indiske flyregisteret, ettersom flyselskapet selv ikke valgte å forny lisensen for flyene. Nå håper selskapet på et raskt salg av de fire.

ANNONSE