Har lagt ut fire Boeing 747 for salg

Foto: Hans O. Nyborg

Det indiske flyselskapet Air India har valgt å legge ut fire av sine Boeing 747-400 for salg. Det er selskapet Skytech-AIC som har fått oppdraget med å selge flyene.

De fire flyene har stått parkert i nesten tre år på grunn av pandemi, og er samlet rundt 30 år gamle. Flyene ble levert nye til selskapet i 1993 og 1994. VT-ESO, VT-ESP, VTEVA og VT-EVB er de siste fire flyene av denne typen selskapet har av totalt 14 fly.

Air India har tidligere solgt flere av sine Boeing 747-400 til Korean Air Lines, men ettersom dette selskapet har valgt å fase ut sine jumbojets er det lite trolig noe å hente på salg denne veien.

I følge India Today håper flyselskapet at det kan være selskap som ser muligheten for å bruke flyene som fraktfly som biter på salgsannonsene. Flyene er ikke offisielt listet enda.

Flyselskapet er ikke alene om å forsøke å selge Boeing 747-400. Per oktober 2022 er det 97 slike fly listet for salg verden over. Dette inkluderer riktignok flere Boeing 747-400 fra British Airways som ikke er fjernet, men heller ikke er for salg da samtlige fly nå er enten gitt bort i gave eller sendt til opphugging. Det britiske selskapet ga opp i 2021 å selge flyene.

To av Boeing 747-400 flyene har alternert på å være dedikert for bruk av landets øverste ledelse og har blitt benyttet på VIP-flyvninger og statsbesøk. Flyene har ikke hatt noen egen VIP-innredning som andre lands typiske “president-fly”, men har har blitt kombinert på ordinære ruter som på statsflyvninger.

I april i år valgte indiske luftfartsmyndigheter å fjerne de siste fire Boeing 747 fra det indiske flyregisteret, ettersom flyselskapet selv ikke valgte å forny lisensen for flyene. Nå håper selskapet på et raskt salg av de fire.

ANNONSE
Forrige artikkelTraff flokk med gjess under landing
Neste artikkelKutter 150 jobber på grunn av stengt luftrom