Har mistet kontrollen som hovedaksjonær i Norse Atlantic

Foto: Hans Olav Nyborg

Øyeblikket hvor gründer Bjørn Tore Larsen ble forbikjørt av andre investorer i flyselskapet Norse Atlantic Airways kom raskere enn markedet hadde sett for seg.

Det italienske selskapet Scorpio med shippingfamilien Lauro har økt sin eierandel igjen kort tid etter forrige aksjekjøp, i følge E24 har de nå passert Larsen om største aksjonær og eier nå 13,29 millioner aksjer, noe som tilsvarer 19,98 prosent av eierandelen i flyselskapet.

Gründer Bjørn Tore Larsen eier 19,86 prosent av aksjene og dyttes dermed ned på en andre plass i eierstrukturen. Dermed mister Larsen kontrollen over selskapets sitt og får en ny investor som hovedaksjonær.

Endringen skjer etter at Lauro-familien gjennom Scorpio-gruppen har støvsugd aksjemarkedet for Norse-aksjer den siste tiden, skriver avisen.

Siden august har dermed det italienske selskapet doblet sin eierandel i flyselskapet. E24 skriver at den neste grensen for melde fra til Oslo Børs om oppkjøp av aksjer nå ligger på 20 prosent eierandel. Aksjonærlistene har to dager etterslep og fanger dermed ikke opp endringer som har skjedd i disse to dagene skriver avisen.

ANNONSE
Forrige artikkelBoeing utvider inspeksjoner av trykkskottet på 737 MAX
Neste artikkelMå redusere ruteprogrammet, får ikke reparert motorer til Airbus-flyene