Hangar.no
internasjonalt

Har satt fire fly på bakken – Leasingselskapene bekymret

Wikipedia

Det meksikanske flyselskapet Interjet har satt tre av sine Airbus A320-fly, og ett nesten nytt Airbus A321neo på bakken. Det bekymrer leasingselskapene om leier ut fly til selskapet.

Nyhetsbyrået Bloomberg skriver i dag at selskapet bekrefter at fire fly er på bakken, men skylder på at de skal gjennom avansert vedlikehold. Samtidig får Bloomberg bekreftet at fire av flyene er på bakken, og to av disse skal returneres til leasingselskapet.

De tre av selskapets 44 Airbus A320 har stått på bakken siden oktober 2019, og ett Airbus A321neo har stått på bakken siden november i fjor.

Årsaken skal være at selskapet har store økonomiske problemer. Kilder Bloomberg har snakket med sier at Airbus A320 gjennomgår D-sjekker på rundt en måned, så å si at flyene etter fire måneder fortsatt får vedlikehold er i følge disse lite troverdig.

Ett av flyene er et Aribsu A321neo som er ett og et halvt år gammelt, dette flyet er langt fra klart for å få gjennomført en D-sjekk.

Leasingselskapene er bekymret for situasjonen til flyselskapet, og det faktum at moderselskapet bak Interjet er teknisk konkurs.

Andre nyheter

Ber om minst 200 millioner euro for å overleve koronakrisen

Hans Olav Nyborg

Alitalia blir krympet som selskap – Skal kun ha 25 fly i flåten og maks 3000 ansatte

Hans Olav Nyborg

Wizz Air tvinges trolig til å sette flyene på bakken

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer