11.5 C
Oslo
01/10/20
Hangar.no

Har satt i gang etterforskning av amerikanske FAA

Det amerikanske samferdselsdepartementet, U.S. Department of Transportation (DOT), har satt i gang en etterforskning av det amerikanske luftfartstilsynet FAA. Etterforskningen dreier seg om godkjennelsen av Boeing 737 MAX 8 og MCAS-systemet tilbake i 2017.

DOT ønsker nå å undersøke hvorvidt FAA benyttet seg av de riktige metodene rundt godkjennelse av et system som for flytypen var helt nytt.

En ny rapport som er utarbeide i forbindelse med godkjennelsen av flytypens datasystemer viser seg å peke mot at produsenten Boeing selv har gjort flere feil i både detaljbeskrivelsen av hvordan systemet fungerer og hvor viktig denne delen av det nye flyet ville være i forbindelse med opplæring av de som skulle fly 737 MAX.

Avisen The Seattle Times har gjennomgått godkjennelsen fra FAA til Boeing, der 737 MAX 8 er godkjent for salg og bruk, den identifiserer flere feil med vurderingen av MCAS-systemet, inkludert mangel på hvor mye kraft det nye flystyringssystemet har, og mangel på forklaringer rundt hvordan systemet kan tilbakestille seg hver gang en pilot utfører sine oppgaver, i tillegg mangler godkjennelsen å bli kategorisert feil i systemet som ett nivå under «katastrofalt».

Den amerikanske kongressen har valgt å holde en høring om Boeing 737 MAX 8 flyene og de to ulykkene som har inntruffet på det siste halve året.

Andre nyheter

Har fløyet samtlige Airbus A380 til USA for lagring i minst tre år

Hans Olav Nyborg

Bloomberg: Legger ned AirAsia i Japan

Hans Olav Nyborg

FAA-direktør skal fly 737 MAX selv neste uke

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer