Har startet å demontere Boeing 757-fly på Island

Foto: Hans O. Nyborg

Flyselskapet Icelandair har for første gang startet arbeidet med å demontere en Boeing 757, lokalt på Island. Det er TF-FIJ, Boeing 757-200 som sakte men sikkert bli demontert. Arbeidet er et ledd i å redusere flåten med eldre 757, og arbeidet utføres av selskapets egen mekanikere i en hangar på flyplassen ved Keflavik.

Dette flyet hadde en stor hovedservice som skulle skje første kvartal neste år, men økonomien talte for at det var mye penger spart på å heller hugge det opp og kvitte seg med det, fremfor å ta denne hovedservicen, melder MBL.is.

Det første flyet som selskapet selv demonterer, er nesten rundet 27 år i neste i luftfarten, nå skal deler av flyet leveres til Icelandic Aviation Museum i Akureyri, mens resten av flyet skal resirkuleres og leveres til gjenvinning.

Det meste av utstyret i cockpiten er tatt ut og deler av dette skal være reservedeler til selskapets andre 757, mens alt som ikke er metall og aluminium skal sorteres til gjennvinningsformål. Det eneste som ikke bli resirkulert er flysetene.

Det er totalt åtte mekanikere som arbeider med å plukke dette første flyet fra hverandre. TF-FIJ ble levert som nytt til Britannia Airways i 1991, Icelandair kjøpte flyet kun to år etter i 1993.

Siste turen i tjeneste for det islandske selskapet ble gjennomført i februar 2020. Arbeidet med å demontere dette flyet er den største jobben av dette slaget som er gjort på Island noen gang.

Icelandair har kvittet seg med to Boeing 757 så langt i år, men begge disse flyene ble sendt utenlands for å bli demontert, eller solgt. Nå er det dette tredje flyet som forsvinner fra skyene, mens et fjerde fly skal demonteres på Island i januar måned 2021.

ANNONSE
Forrige artikkelVirgin tilbyr billetter til en siste “flytur” med jumboen
Neste artikkelNå er navnet på det nye norske flyselskapet klart