11.5 C
Oslo
01/10/20
Hangar.no

Heathrow og Gatwick bestiller anti-drone systemer

De to store flyplassene ved London, Heathrow og Gatwick har valgt å investere i anti-drone systemer som skal beskytte flyplassene mot droner som saboterer flytrafikken, slik det skjedde ved Gatwick før jul i fjor.

Anti-dronesystemene består av radar som oppdager dronene som kommer inn mot flyplassens område, og som deretter sender ut både frekvenser som forstyrrer dronene mot å kunne fly videre, i tillegg til at systemene kan utstyres med egne «jaktdroner» som fanger uønsket droner i luften.

Operatørene av de to flyplassene vil ikke utdype hvor omfattende anti-dronesystemene er, men at de vil forhindre lignende hendelser som den før jul hvor Gatwick ble stengt fullstendig i flere dager. Over 1000 flyvninger og 140.000 passasjerer ble rammet av forsøkene på å sabotere flyplassen med droner.

Skal hindre nye drone sabotasjer på britiske flyplasser

Gatwick flyplass skriver i en melding til Financial Times at flyplassen har gått til innkjøp av samme typen utstyr som det britiske Forsvaret bruker mot droner i krigssituasjoner.

London Heathrow har også valgt samme typen system for å beskytte fly og passasjerer skriver avisen.

Det britiske Forsvaret bruker blant annet Drone Dome System som både jammer frekvenser til dronene på 10 kilometers avstand, i tillegg til å oppdage dronene før de kommer inn over området. Systemet er levert av et selskap i Israel.

Andre nyheter

Har fløyet samtlige Airbus A380 til USA for lagring i minst tre år

Hans Olav Nyborg

Bloomberg: Legger ned AirAsia i Japan

Hans Olav Nyborg

FAA-direktør skal fly 737 MAX selv neste uke

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer