Heathrow og Gatwick bestiller anti-drone systemer

De to store flyplassene ved London, Heathrow og Gatwick har valgt å investere i anti-drone systemer som skal beskytte flyplassene mot droner som saboterer flytrafikken, slik det skjedde ved Gatwick før jul i fjor.

Anti-dronesystemene består av radar som oppdager dronene som kommer inn mot flyplassens område, og som deretter sender ut både frekvenser som forstyrrer dronene mot å kunne fly videre, i tillegg til at systemene kan utstyres med egne “jaktdroner” som fanger uønsket droner i luften.

Operatørene av de to flyplassene vil ikke utdype hvor omfattende anti-dronesystemene er, men at de vil forhindre lignende hendelser som den før jul hvor Gatwick ble stengt fullstendig i flere dager. Over 1000 flyvninger og 140.000 passasjerer ble rammet av forsøkene på å sabotere flyplassen med droner.

Skal hindre nye drone sabotasjer på britiske flyplasser

Gatwick flyplass skriver i en melding til Financial Times at flyplassen har gått til innkjøp av samme typen utstyr som det britiske Forsvaret bruker mot droner i krigssituasjoner.

London Heathrow har også valgt samme typen system for å beskytte fly og passasjerer skriver avisen.

Det britiske Forsvaret bruker blant annet Drone Dome System som både jammer frekvenser til dronene på 10 kilometers avstand, i tillegg til å oppdage dronene før de kommer inn over området. Systemet er levert av et selskap i Israel.

ANNONSE
Forrige artikkelNordica øker flåten med ny CRJ – Skal fly for SAS
Neste artikkelFlydekor: Air Tahiti Nui