Hedrer omkommet kabinansatt for innsatsen i evakueringen

Handout

Den 22 år gamle kabinansatte Maxim Moiseyev hos det russiske flyselskapet Aeroflot, blir hedret av passasjerene som var ombord i Sukhoi Superjet SSJ100 flyet som havarerte i Moskva søndag.

Den kabinansatte Moiseyev hadde sin stasjon bakerst i flyet og etter at det havarerte på rullebanen viste det seg som en umulig oppgave for ham å få åpnet dørene bak i flyet. 22-åringen skal ha blitt værende på post og hjalp frem passasjerer så de kunne evakuere seg ut de fremre dørene.

I følge passasjerene ombord nektet han å forlate flyet før alle passasjerer og kolleger var trygt ute. Maxim Moiseyev hadde kun hatt jobben som kabinansatt i 15 måneder etter endt militærtjeneste for det russiske forsvaret.

Moscow Times skriver at 22-åringen til slutt måtte gi tapt for røyken som veltet inn i kabinen fra det flammene på utsiden av flyet.

Passasjerene mener de kabinansatte burde få medaljer for sin innsats etter at flyet hadde stanset opp.

UNDERSØKER FLERE MULIGE ÅRSAKER

Den russiske havarikommisjonen arbeider nå med flere teorier om hva som kan ha skjedd. Flere ombord har bekreftet at flyet ble truffet av lyn etter avgang fra flyplassen i Moskva.

Det var pilotenes andre forsøk på å lande som gikk galt. Flyet skal ha hoppet minst ti meter etter at hjulene traff rullebanen ved landing. Da understellet traff rullebanen på nytt knakk deler av det rett av.

Den ene motoren skal ha truffet bakken og dermed oppstod det en brann i denne skriver russiske medier.

Både ferdskriveren og taleregistratoren skal ha blitt hentet ut fra det utbrente flyet.

ANNONSE
Forrige artikkelSukhoi Superjet 100 – Forfulgt av alvorlige hendelser og ulykker
Neste artikkel13 døde etter at privatfly styrtet i Mexico