10.9 C
Oslo
30/09/20
Hangar.no
Handout

Hedrer omkommet kabinansatt for innsatsen i evakueringen

Den 22 år gamle kabinansatte Maxim Moiseyev hos det russiske flyselskapet Aeroflot, blir hedret av passasjerene som var ombord i Sukhoi Superjet SSJ100 flyet som havarerte i Moskva søndag.

Den kabinansatte Moiseyev hadde sin stasjon bakerst i flyet og etter at det havarerte på rullebanen viste det seg som en umulig oppgave for ham å få åpnet dørene bak i flyet. 22-åringen skal ha blitt værende på post og hjalp frem passasjerer så de kunne evakuere seg ut de fremre dørene.

I følge passasjerene ombord nektet han å forlate flyet før alle passasjerer og kolleger var trygt ute. Maxim Moiseyev hadde kun hatt jobben som kabinansatt i 15 måneder etter endt militærtjeneste for det russiske forsvaret.

Moscow Times skriver at 22-åringen til slutt måtte gi tapt for røyken som veltet inn i kabinen fra det flammene på utsiden av flyet.

Passasjerene mener de kabinansatte burde få medaljer for sin innsats etter at flyet hadde stanset opp.

UNDERSØKER FLERE MULIGE ÅRSAKER

Den russiske havarikommisjonen arbeider nå med flere teorier om hva som kan ha skjedd. Flere ombord har bekreftet at flyet ble truffet av lyn etter avgang fra flyplassen i Moskva.

Det var pilotenes andre forsøk på å lande som gikk galt. Flyet skal ha hoppet minst ti meter etter at hjulene traff rullebanen ved landing. Da understellet traff rullebanen på nytt knakk deler av det rett av.

Den ene motoren skal ha truffet bakken og dermed oppstod det en brann i denne skriver russiske medier.

Både ferdskriveren og taleregistratoren skal ha blitt hentet ut fra det utbrente flyet.

Andre nyheter

Fokker 50 havarerte i Mogadishu

Hans Olav Nyborg

Passasjer ga beskjed om at motordeksel falt av – Pilotene fortsatte flyturen

Hans Olav Nyborg

Mente det var for varmt i kabinen – Åpnet nødutgangen og gikk ut på vingen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer