Flyplassen i Helsinki blir den første til å løfte forbudet mot å medbringe flytende veske gjennom sikkerhetskontrollen.

Fra denne måneden får passasjerer lov til å medbringe flytende tax-free produkter, kjøpt på andre flyplasser, ombord i flyet med håndbagasjen. Dette også om de skal videre med fly innlands eller til andre europeiske destinasjoner.

Dette betyr i følge flyplassen at transitt-passasjerer som har kjøpt flytende tax-free varer i Bangkok, kan at dette med seg gjennom sikkerhetskontrollen i Helsinki og videre på flyforbindelser videre ut i Europa.

-Dette er en velkommen endring av gjeldene europeiske regler, det blir nå lettere å ta med seg ting når en skal skifte fly på Helsinki flyplass, sier Henri Hansson, som er talsmann for flyplassen.

Fortsatt må drikkevarer puttes i gjennomsiktige poser med en strekkode som forsegler posen, og som blir scannet i sikkerhetskontrollen.

EU som letter på regelverket har pålagt at det skal tas stikkprøver av flytende veske, basert på tilfeldig utplukking av objektene. Ordningen er kun en prøve for Helsinki, gjeldene fram til 16. mars i år, da EU skal evaluere prosjektet og ta stilling til hvorvidt det skal bli permanent.

ANNONSE
Forrige artikkelBA fornyer kabinen – første fly er klart
Neste artikkelATR trekker Kingfisher-ordre