12.6 C
Oslo
30/09/20
Hangar.no

Helsinki løfter EU-forbud

Flyplassen i Helsinki blir den første til å løfte forbudet mot å medbringe flytende veske gjennom sikkerhetskontrollen.

Fra denne måneden får passasjerer lov til å medbringe flytende tax-free produkter, kjøpt på andre flyplasser, ombord i flyet med håndbagasjen. Dette også om de skal videre med fly innlands eller til andre europeiske destinasjoner.

Dette betyr i følge flyplassen at transitt-passasjerer som har kjøpt flytende tax-free varer i Bangkok, kan at dette med seg gjennom sikkerhetskontrollen i Helsinki og videre på flyforbindelser videre ut i Europa.

-Dette er en velkommen endring av gjeldene europeiske regler, det blir nå lettere å ta med seg ting når en skal skifte fly på Helsinki flyplass, sier Henri Hansson, som er talsmann for flyplassen.

Fortsatt må drikkevarer puttes i gjennomsiktige poser med en strekkode som forsegler posen, og som blir scannet i sikkerhetskontrollen.

EU som letter på regelverket har pålagt at det skal tas stikkprøver av flytende veske, basert på tilfeldig utplukking av objektene. Ordningen er kun en prøve for Helsinki, gjeldene fram til 16. mars i år, da EU skal evaluere prosjektet og ta stilling til hvorvidt det skal bli permanent.

Andre nyheter

Få med deg det som skjer – følg oss på Instagram: @hangardottno

Steffen Sundt

Ålesund slår Molde i økt trafikk

Hans Olav Nyborg

Svak oppgang for Rygge

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer