Foto: Hans O. Nyborg

Natt til tirsdag, og ut over tirsdagen henter både Norwegian og SAS hjem nordmenn som har blitt sittende fast på Gran Canaria siden lørdag.

Norwegian melder i dag at selskapet har klargjort to av de åtte flyene som har vært strandet i Las Palmas. Disse to flyene flyr til Bergen og Gøteborg nå i morgentimene. Norwegian forventer også å ha klargjort to nye fly før kvelden, og så håper selskapet at de fire siste er klare senest onsdag morgen.

Flyselskapet sier at de har sendt avgårde både en Boeing 787-9 Dreamliner (LN-LNT)og en innleid Boeing 747-400 fra det spanske selskapet Wamos Air (EC-MRM), som begge er i full sving med å hente hjem passasjerer. Disse flyene har en kapasitet på 344 og 455 passasjerer, og i natt fløy disse hjem 790 passasjerer til Oslo. Boeing 747-en returnerer fra Oslo til Las Palmas i ettermiddag. I tillegg har vil selskapet også ha flere andre såkalte «recovery flights» i løpet av dagen som skal fly strandede passasjerer hjem. Det dreier seg om flere ulike destinasjoner.

Norwegian har hatt rundt 2000 passasjerer som skal hjem fra de spanske øyene.

SAS har hatt rundt 1000 og har blant annet satt inn et Airbus A330-300-fly (SE-REH) for å hente hjem flere av sine passasjerer. Dette flyet hentet passasjerer til Danmark mandag, og skal hente hjem nordmenn til Norge i løpet av onsdagen.

I tillegg har selskapet Jet Time i Danmark måtte leie inn et Airbus A340-300 (9H-SOL)fra HiFly for å fly passasjerer hjem til Sverige. Selskapet har også måtte leie inn et Boeing 767-300EWR (CS-TSV) fra EuroAtlantic for å hente passasjerer hjem.

Også charterselskapet SunClass Airlines, tidligere Thomas Cook Scandinavia, har måtte leie inn en Boeing 747-400(EC-MQK) fra det spanske selskapet Wamos.

Kilder: NRK, Check-in, SVT, Norwegian, SAS

ANNONSE
Forrige artikkelEU godkjenner statslån til konkursrammet flyselskap – Får seks måneder på seg
Neste artikkelAll Nippon kjøper 20 Boeing 787 Dreamlinere