2.8 C
Oslo
23/01/21
Hangar.no
Wikipedia

Henter jumbojet inn i trafikk etter ni år på bakken

Flyselskapet Mahan Air i Iran har valgt å hente tilbake et Boeing 747-400 fly, som har stått lagret på bakken siden 2010.

I ni år har flyet stått parkert i Iran i påvente av om det skulle hugges opp, selges eller hva som skulle skje med dette. Flyet er bygget i 1989 for United Airlines, og kom til Mahan Air i februar 2009. Da selskapet fikk problemer med å operere blant annet i Europa ble flyet satt på bakken.

Mahan Air har et annet Boeing 747 som er i 300-serien og ble bygget i 1986. Dette flyet har selskapet operert siden 2007. Flyene ble i 2008 beordret til å levere tilbake tre Boeing 747 da det ble uklart hvorvidt alt det formelle rundt leie av flyene var i orden. Siden dette har flyene blitt stående i Iran.

Mahan Air skal benytte den lagrede Boeing 747 blant annet på en ny rute til Italia som starter opp i slutten av oktober i år. Amerikanske myndigheter har presset på Italia for å få landet til å nekte selskapet ruter med de amerikanskproduserte flyene til Europa.

Italia har ikke bestemt seg for eller i mot enda.

Andre nyheter

Luxair starter opp rute til Oslo

Sebastian Ellefsen Burmo

Bekreftet: Qatar Airways kvitter seg med halvparten av A380-flyene

Redaksjonen

SAS-sjefen slutter i selskapet

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer