B-KAF i 2007 - Foto: HANS OLAV NYBORG

Fraktselskapet National Airlines Cargo i Florida har valgt å aktivere et Boeing 747-fly fra lagring etter åtte år på bakken. Flyet er av typen Boeing 747-412BCF og er bygget i 1992 da det ble levert til Singapore Airlines.

Etter å ha blitt bygget om som fraktfly i 2007 har det operert i flåten til Dragonair, før det ble overført til Cathay Pacific Cargo i 2010. I 2012 ble flyet solgt, og parkert i Marana Pinal Airpark i USA.

Nå velger eieren, National Airlines, å reaktivere flyet, og å hente det ut fra lagring de siste åtte årene. Boeing-maskinen er nå flyttet til San Antonio hvor det skal gjennomgå vedlikehold som vil ta 45 dager.

I følge nettstedet CargoFacts er årsaken til at selskapet henter frem igjen det snart 30 år gamle flyet, at oppdragene står i kø og markedet etterspør mer kapasitet under den pågående pandemien med Covid-19.

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no