Hangar.no
B-KAF i 2007 - Foto: HANS OLAV NYBORG

Henter ut jumbo fra lagring etter åtte år

Fraktselskapet National Airlines Cargo i Florida har valgt å aktivere et Boeing 747-fly fra lagring etter åtte år på bakken. Flyet er av typen Boeing 747-412BCF og er bygget i 1992 da det ble levert til Singapore Airlines.

Etter å ha blitt bygget om som fraktfly i 2007 har det operert i flåten til Dragonair, før det ble overført til Cathay Pacific Cargo i 2010. I 2012 ble flyet solgt, og parkert i Marana Pinal Airpark i USA.

Nå velger eieren, National Airlines, å reaktivere flyet, og å hente det ut fra lagring de siste åtte årene. Boeing-maskinen er nå flyttet til San Antonio hvor det skal gjennomgå vedlikehold som vil ta 45 dager.

I følge nettstedet CargoFacts er årsaken til at selskapet henter frem igjen det snart 30 år gamle flyet, at oppdragene står i kø og markedet etterspør mer kapasitet under den pågående pandemien med Covid-19.

Andre nyheter

Indiske Jet Airways kan være i luften igjen innen seks måneder

Hans Olav Nyborg

Kommer ikke til å fly A380 de neste to årene

Hans Olav Nyborg

Setter inn 737 MAX på ruter fra 29. desember i år

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer