23.7 C
Oslo
08/08/20
Hangar.no
B-KAF i 2007 - Foto: HANS OLAV NYBORG

Henter ut jumbo fra lagring etter åtte år

Fraktselskapet National Airlines Cargo i Florida har valgt å aktivere et Boeing 747-fly fra lagring etter åtte år på bakken. Flyet er av typen Boeing 747-412BCF og er bygget i 1992 da det ble levert til Singapore Airlines.

Etter å ha blitt bygget om som fraktfly i 2007 har det operert i flåten til Dragonair, før det ble overført til Cathay Pacific Cargo i 2010. I 2012 ble flyet solgt, og parkert i Marana Pinal Airpark i USA.

Nå velger eieren, National Airlines, å reaktivere flyet, og å hente det ut fra lagring de siste åtte årene. Boeing-maskinen er nå flyttet til San Antonio hvor det skal gjennomgå vedlikehold som vil ta 45 dager.

I følge nettstedet CargoFacts er årsaken til at selskapet henter frem igjen det snart 30 år gamle flyet, at oppdragene står i kø og markedet etterspør mer kapasitet under den pågående pandemien med Covid-19.

Andre nyheter

Nytt flyselskap vil leie opp mot 20 fly de neste månedene

Hans Olav Nyborg

Virgin Atlantic ber om beskyttelse mot kreditorer

Hans Olav Nyborg

Lanserte første fly for nytt flyselskap på Malta

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer