Hangar.no
Foto etter avtale: Andrew Davies/https://www.flickr.com/photos/120993397@N08/

Hentet hjem «forlatt» Airbus A330 etter Thomas Cook-konkursen

Flyselskapet Sunclass Airlines, tidligere Thomas Cook Scandinavian, har hatt ett fly i manko siden konkursen til moderselskapet i 2019.

Da konkursen ble et faktum i Thomas Cook, sto ett av selskapets Airbus A330, OY-VKH, i en vedlikeholdshangar på flyplassen i Manchester. Det ble spekulert fra flere hold hvorvidt flyet noen sinne ville kunne komme seg på vingene igjen.

Flere deler fra flyet, blant annet motorer var demontert når konkursen i Thomas Cook ble et faktum.

Samtlige som arbeidet med vedlikehold på dette aktuelle flyet mistet jobben under konkursen, dermed ble flyet ikke montert sammen igjen. Sunclass Airlines bekreftet overfor Hangar.no i oktober 2019 at flyet ikke ville bli endel av selskapets flåte slik det da så ut.

Etter lengre tids kontakt mellom selskapet og firmaet som styrer boet etter Thomas Cook, er flyet nå montert sammen igjen og klargjort for å kunne fly. Torsdag tok det turen fra Manchester til København, hvor det nå står parkert.

Sunclass Airlines har ikke besvart henvendelsene fra Hangar.no i forhold til hvilke planer som nå finnes for det 20 år gamle flyet. Airbus A330-300 flyet eies av Sunclass Airlines, og ble levert nytt til Premiair i år 2000.

Kilder hevder overfor Hangar.no at flyet nå settes i trafikk for Sunclass Airlines før sommeren, men dette r ikke bekreftet på noen måte fra selskapet.

Andre nyheter

Wizz Air lanserer nye ruter fra Oslo i mai

Redaksjonen

Danmark innfører forbud mot flyvninger fra Dubai i fem døgn

Redaksjonen

Luxair starter opp rute til Oslo

Sebastian Ellefsen Burmo

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer