Foto etter avtale: Andrew Davies/https://www.flickr.com/photos/120993397@N08/

Flyselskapet Sunclass Airlines, tidligere Thomas Cook Scandinavian, har hatt ett fly i manko siden konkursen til moderselskapet i 2019.

Da konkursen ble et faktum i Thomas Cook, sto ett av selskapets Airbus A330, OY-VKH, i en vedlikeholdshangar på flyplassen i Manchester. Det ble spekulert fra flere hold hvorvidt flyet noen sinne ville kunne komme seg på vingene igjen.

Flere deler fra flyet, blant annet motorer var demontert når konkursen i Thomas Cook ble et faktum.

Samtlige som arbeidet med vedlikehold på dette aktuelle flyet mistet jobben under konkursen, dermed ble flyet ikke montert sammen igjen. Sunclass Airlines bekreftet overfor Hangar.no i oktober 2019 at flyet ikke ville bli endel av selskapets flåte slik det da så ut.

Etter lengre tids kontakt mellom selskapet og firmaet som styrer boet etter Thomas Cook, er flyet nå montert sammen igjen og klargjort for å kunne fly. Torsdag tok det turen fra Manchester til København, hvor det nå står parkert.

Sunclass Airlines har ikke besvart henvendelsene fra Hangar.no i forhold til hvilke planer som nå finnes for det 20 år gamle flyet. Airbus A330-300 flyet eies av Sunclass Airlines, og ble levert nytt til Premiair i år 2000.

Kilder hevder overfor Hangar.no at flyet nå settes i trafikk for Sunclass Airlines før sommeren, men dette r ikke bekreftet på noen måte fra selskapet.

ANNONSE
Forrige artikkelAvinor stenger ni flyplasser
Neste artikkelNorge stenger alle flyplasser