USAF

US Air Force benyttet en C-17 Globemaster III for å evakuere 640 afghanere fra Kabul mandag. I følge nettstedet Defense One tilhørte flyet 436th Air Wing som er basert i Delaware i USA.

Flyet skulle benyttes til å hente ut diplomater og andre som skulle flykte fra landet, men da flyet skulle lastes med passasjerer, ble det fullstendig kaos. Mannskapet ombord bestemte seg for å hjelpe så mange som mulig før døren til lasterampen måtte tvinges igjen.

Det var flere tusen personer som hadde tatt seg inn på takse- og rullebanen da flyet skulle ta av, flere av disse forsøkte å holde seg fast i flyet. Det er også rapportert at en eller to skal ha klamret seg fast til flyet helt til avgangen, men at disse personene falt ned i døden etter at rullebanen var forlatt.

Da flyet landet i Qatar skal det ha blitt talt opp 640 flyktninger ombord. Opprinnelig meldte flere medier at det skal ha vært 800 ombord, men dette har US Air Force rettet til 640.

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no