12.9 C
Oslo
13/07/20
Hangar.no
Foto: Twitter

Her endte Airbus-flyet opp etter å ha fått birdstrike

Et Airbus A321 fra selskapet Ural Airlines måtte nødlande i en åker nær byen Rybaki i Russland torsdag.

Flyet, VQ-BOZ hadde 234 personer ombord, og hadde tatt av fra flyplassen Zhukovsky nær Moskva, på vei mot Simferopol. Flyet hadde kommet seg opp til 750 fot da en flokk med fugler dukket opp, flere av disse ble sugd inn i motorene av typen CFM56. Begge motorene stoppet helt opp som følger av fuglene som havnet i disse.

Pilotene fikk mistet motorkraften i flyet og delvis strømmen som sørger for at instrumentene er operative. Valget ble tatt på å nødlande på en kornåker som ligger rundt tre kilometer fra flyplassen. Pilotene hylles nå av redningsmannskaper i Russland etter nødlandingen.

Ingen av de som var ombord kom til skade og alle ble evakuert etter landingen på åkeren.

Andre nyheter

Iran holder fortsatt tilbake ferdskriver og taleregistrator fra Boeing 737 som ble skutt ned i januar

Hans Olav Nyborg

Ga feil instruksjoner til 787-piloter på Gardermoen

Hans Olav Nyborg

PIA A320 ulykke – Rapport skylder på pilotene og flygeleder

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer