11.5 C
Oslo
01/10/20
Hangar.no
Skjermdump fra Flightradar24.com

Her er første A340 fra SAS på vei til skraphandleren i Frankrike

Så var tiden inne, noen dager etter skjema, men tirsdag formiddag er det første Airbus A340 flyet fra SAS på vei til skraphandleren i Frankrike.

Opprinnelig skulle flyet ha blitt tatt ut av trafikk tidligere i juli, men hos SAS får Hangar.no opplyst at det ble utsatt da flyet måtte gjennomføre noen siste flyvninger blant annet til Hong Kong og Shanghai.

Airbus A340-flyet LN-RKP med serienummer 0167 skal nå i formiddag lande på en flystripe ved Tarbes i Frankrike, hvor det skal hugges opp. Motorene på flyet og enkelte deler fra dette skal SAS beholde som reservedeler får Hangar.no bekreftet fra selskapet.

LN-RKP kom inn i flåten til SAS i november 2013 etter å ha fløyet for LAN Airlines og Air Canada. Flyet ble bygget i 1997. Flyet er det åttende Airbus A340-flyet SAS har i sin flåte og kom inn som det siste flyet av denne typen. SAS sine andre Airbus A340 ble levert i årene 2001 og 2002.

I skrivende stund kan flyet følges på radartjenesten Flightradar24.com. Flyet tok av fra København Kastrup nå i formiddag.

LN-RKP – Foto: Hans O. Nyborg
Hit skal LN-RKP for å hugges opp – Foto: Tarmac Aerosave

Andre nyheter

Widerøe får fly Evenes – Bodø med statlig kontrakt

Hans Olav Nyborg

Airbus leverer første nye helikopter med fem rotorblader til Norsk Luftambulanse

Hans Olav Nyborg

Luftfartstilsynet nærmer seg avgjørelse rundt bøter til SAS, Norwegian og Widerøe

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer