Skjermdump fra Flightradar24.com

Så var tiden inne, noen dager etter skjema, men tirsdag formiddag er det første Airbus A340 flyet fra SAS på vei til skraphandleren i Frankrike.

Opprinnelig skulle flyet ha blitt tatt ut av trafikk tidligere i juli, men hos SAS får Hangar.no opplyst at det ble utsatt da flyet måtte gjennomføre noen siste flyvninger blant annet til Hong Kong og Shanghai.

Airbus A340-flyet LN-RKP med serienummer 0167 skal nå i formiddag lande på en flystripe ved Tarbes i Frankrike, hvor det skal hugges opp. Motorene på flyet og enkelte deler fra dette skal SAS beholde som reservedeler får Hangar.no bekreftet fra selskapet.

LN-RKP kom inn i flåten til SAS i november 2013 etter å ha fløyet for LAN Airlines og Air Canada. Flyet ble bygget i 1997. Flyet er det åttende Airbus A340-flyet SAS har i sin flåte og kom inn som det siste flyet av denne typen. SAS sine andre Airbus A340 ble levert i årene 2001 og 2002.

I skrivende stund kan flyet følges på radartjenesten Flightradar24.com. Flyet tok av fra København Kastrup nå i formiddag.

LN-RKP – Foto: Hans O. Nyborg
Hit skal LN-RKP for å hugges opp – Foto: Tarmac Aerosave
Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no