Her er første A340 fra SAS på vei til skraphandleren i Frankrike

Skjermdump fra Flightradar24.com

Så var tiden inne, noen dager etter skjema, men tirsdag formiddag er det første Airbus A340 flyet fra SAS på vei til skraphandleren i Frankrike.

Opprinnelig skulle flyet ha blitt tatt ut av trafikk tidligere i juli, men hos SAS får Hangar.no opplyst at det ble utsatt da flyet måtte gjennomføre noen siste flyvninger blant annet til Hong Kong og Shanghai.

Airbus A340-flyet LN-RKP med serienummer 0167 skal nå i formiddag lande på en flystripe ved Tarbes i Frankrike, hvor det skal hugges opp. Motorene på flyet og enkelte deler fra dette skal SAS beholde som reservedeler får Hangar.no bekreftet fra selskapet.

LN-RKP kom inn i flåten til SAS i november 2013 etter å ha fløyet for LAN Airlines og Air Canada. Flyet ble bygget i 1997. Flyet er det åttende Airbus A340-flyet SAS har i sin flåte og kom inn som det siste flyet av denne typen. SAS sine andre Airbus A340 ble levert i årene 2001 og 2002.

I skrivende stund kan flyet følges på radartjenesten Flightradar24.com. Flyet tok av fra København Kastrup nå i formiddag.

LN-RKP – Foto: Hans O. Nyborg
Hit skal LN-RKP for å hugges opp – Foto: Tarmac Aerosave
ANNONSE
Forrige artikkelUnited Airlines etterlyser klarhet fra Boeing rundt NMA-flyet (797)
Neste artikkelUber viser frem den første nye elektriske flydrosjen