Youtube

Onsdag ettermiddag gikk det neste galt for piloten som skulle levere reservedeler til ett fyrtårn uten for kysten av Bretagne i Frankrike ved øya Vieille. Fyrtårnet fikk vedlikehold det franske selskapet Phares et Balises som har dette som spesialfelt, og det meldt seg et behov for å fraktet ut reservedeler, noe som måtte skje med helikopter.

Et overvåkningskamera som står på land fanget opp hendelsen som viser at da piloten ankommer i sitt AS350 helikopter, og nærmer seg tårnet, spinner det plutselig ut av kontroll. Det kan se ut som helikopteret nærmest stuper loddrett ned med nesepartiet først før det virker som piloten får kontroll på situasjonen.

I overvåkningsvideoen som er publisert på Youtube kan en en også se at flottørene blir utløst på helikopteret under den ukontrollerte flyvningen.

Det skal ha vært flere personer på bakken ved fyret og en av disse skal faktisk ha blitt skadet i hendelsen, selv om vedkommende befant seg på bakken. Et redningshelikopter måtte frakte vedkommende til land.

I følge den franske avisen 20 minutes skal hendelsen nå etterforskes av myndighetene.

Det er ikke kjent hva årsaken er til at helikopteret plutselig ser ut til å miste kontrollen, piloten skal ha vært svært så erfaren og i følge avisen ha klart å redde seg selv og helikopteret ved hjelp av lynrask handling.

ANNONSE
Forrige artikkelDropper streik kommende helg
Neste artikkelSAS-direktøren: -Avblås streiken og kom tilbake