14.5 C
Oslo
22/09/20
Hangar.no
Foto: British Airways

Her lander BEA igjen på London Heathrow

British Airways fortsetter å feire 100 år med å dekorere flere av sine fly med fargene til de selskapets om gjennom året har blitt til British Airways. I tillegg til fargene selskapet her benyttet de siste 30 årene.

I dag var det premiere for ett av selskapets Airbus A319, som har fått dekoren og fargene til det som het British European Airways (BEA).

G-EUPJ landet mandag morgen på London Heathrow etter en flytur fra Shannon hvor det har fått på seg dekoren.

Dette fargeskjema ble benyttet på flyene til BEA i årene fra 1959 og til 1968. Det eneste som ikke er autentisk på flyet er den røde fargene som ble benyttet på vingene i BEA-tiden. Dagens regler er strenge og tillater ikke at det benyttes andre farger enn den gråfargen som vingene har fått på oversiden nå.

Nå i ettermiddag får flyet sin første flytur med BEA-fargene til Manchester i rutetrafikk. Det er ventet store ansamlinger av flyentusiaster ved flyplassen i Manchester da.


British Airways har fra før også dekorert et Boeing 747 i fargene til selskapet BOAC.

Slik blir neste retro-jet fra British Airways – Nå kommer Landorfargene tilbake

BEA A319
BEA slik originalen så ut

Andre nyheter

Kjøper 24 Boeing 757-200

Hans Olav Nyborg

Siste: Lufthansa Airbus A380 er historie

Hans Olav Nyborg

Må sette 115 Boeing 737 på bakken som følger av vektproblem

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer