6.5 C
Oslo
26/09/20
Hangar.no
Video: RCHeliJet / YouTube

Her lander Concorden igjen – Veier 140 kilo!

Under Hausen am Albis flydag 2019 i Sveits torsdag, ble det store trekkplasteret en radiostyrt modell av et Concorde-fly. Modellen veier 140 kilo og har en lengde på 10 meter.

Det er tyskeren Otto Widlroither som har bygget det som nå er verdens største flygende modell av et Concorde-fly. Flyet er ikke helt ferdig i form av dekor og enkelte detaljer, men ble vist frem for publikum under flydagen i Sveits.

Byggingen av flyet ble startet i februar 2017 og har tatt over to år å fullføre. Det har tatt 4000 timer så langt å bygge flyet. Vingespennet er på 3,96 meter. Under «panseret» er det bygget inn fire JetCat P300 turbinmotorer.

Flyet kan både løfte inn landingshjulene, heve og senke nesepartiet, flaps og har alle lys i orden som på det ekte Concorde-flyet. I utgangspunktet kreves det to til tre personer for å håndtere flyet på bakken før det kan takse ut på rullebanen og ta av.

Flyet har plass til 21,9 liter med drivstoff.

SE VIDEO FRA TORSDAGENS FLYVNING – RCHELIJET / YOUTUBE

Andre nyheter

For å få flere reisende må flyselskapene investere i pleksiglass – Ingen vei utenom

Hans Olav Nyborg

Flyselskap ber leasingselskap om å få betale leie av fly kun per brukte flytime

Hans Olav Nyborg

Kjøper 24 Boeing 757-200

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer