Foto: Ireland West Airport

Det første Airbus A380 er nå faset ut fra flåten til det franske flyselskapet Air France. Flyet, F-HPJB med serienummer 040, tok torsdag ettermiddag den aller siste flyturen som gikk fra Dresden til Knock. Flyet har stått parkert i flere uker hvor interiøret er blitt hentet ut fra flyet.

Nå er det ti år gamle kjempeflyet fløyet til sin siste hvile, i Irland. Det er selskapet EirTrade Aviation som holder til på Ireland West Airport som skal få oppgaven med å demontere kjempeflyet.

SE VIDEO AV SISTE LANDING NEDERST I SAKEN

Dette blir det tredje Airbus A380 som blir demontert, og som det ikke er funnet noe verdi i å leie eller selge ut videre. I løpet av 2020 er det ventet at minst to Airbus A380 kommer til å følge etter dette flyet, og må ta turen til huggern.

LES OGSÅ: TAR UT FØRSTE A380 AV FLÅTEN

For flyplassen Ireland West var dette samtidig som den siste landingen til dette A380-flyet, også den aller første landingen av et så stort fly på den lille flyplassen.

Eneste fly som er levert i bruktmarkedet – HiFly Foto: Hans O. Nyborg

Air France har startet utfasingen av sine Airbus A380 og har som mål å få ut samtlige fly innen de neste to årene.

Flere andre aktører som også flyr A380 har varslet at de har startet arbeidet med å fase ut kjempeflyene som på mange måter har utspilt sin rolle hva angår økonomien i å fly så store fly, og behovet for disse i dagens flytrafikk.

Verdens største operatør Emirates Airlines, har 115 slike fly i flåten, og ytterligere fly på vei inn, skal ha satt to av sine fly på bakken og strippet disse for deler som er benyttet på andre fly i flåten i følge FligtGlobal.

Det er i dag kun ett Airbus A380-fly som er igjenbrukt i markedet, et av Singapore Airlines tidligere A380 er kjøpt av selskapet HiFly Malta, som opererer dette for andre selskap ved behov for å leie inn fly på kortere eller lengre tidsperioder.

https://www.facebook.com/IrelandWestKnock/videos/187250732618376/
Siste landingen torsdag – Ireland West Airport
F-HPJB er første A380 som har forlatt flåten til Air France – Foto: Hans O. Nyborg
ANNONSE
Forrige artikkelHar satt fire fly på bakken – Leasingselskapene bekymret
Neste artikkelUtsetter FAA testflyvninger med 737 MAX – Kan forsinke godkjennelsen ut til høsten