Hangar.no
Foto: Ireland West Airport

Her lander dette A380-flyet for aller siste gang!

Det første Airbus A380 er nå faset ut fra flåten til det franske flyselskapet Air France. Flyet, F-HPJB med serienummer 040, tok torsdag ettermiddag den aller siste flyturen som gikk fra Dresden til Knock. Flyet har stått parkert i flere uker hvor interiøret er blitt hentet ut fra flyet.

Nå er det ti år gamle kjempeflyet fløyet til sin siste hvile, i Irland. Det er selskapet EirTrade Aviation som holder til på Ireland West Airport som skal få oppgaven med å demontere kjempeflyet.

SE VIDEO AV SISTE LANDING NEDERST I SAKEN

Dette blir det tredje Airbus A380 som blir demontert, og som det ikke er funnet noe verdi i å leie eller selge ut videre. I løpet av 2020 er det ventet at minst to Airbus A380 kommer til å følge etter dette flyet, og må ta turen til huggern.

LES OGSÅ: TAR UT FØRSTE A380 AV FLÅTEN

For flyplassen Ireland West var dette samtidig som den siste landingen til dette A380-flyet, også den aller første landingen av et så stort fly på den lille flyplassen.

Eneste fly som er levert i bruktmarkedet – HiFly Foto: Hans O. Nyborg

Air France har startet utfasingen av sine Airbus A380 og har som mål å få ut samtlige fly innen de neste to årene.

Flere andre aktører som også flyr A380 har varslet at de har startet arbeidet med å fase ut kjempeflyene som på mange måter har utspilt sin rolle hva angår økonomien i å fly så store fly, og behovet for disse i dagens flytrafikk.

Verdens største operatør Emirates Airlines, har 115 slike fly i flåten, og ytterligere fly på vei inn, skal ha satt to av sine fly på bakken og strippet disse for deler som er benyttet på andre fly i flåten i følge FligtGlobal.

Det er i dag kun ett Airbus A380-fly som er igjenbrukt i markedet, et av Singapore Airlines tidligere A380 er kjøpt av selskapet HiFly Malta, som opererer dette for andre selskap ved behov for å leie inn fly på kortere eller lengre tidsperioder.

Airbus A380 lands at Ireland West Airport

Another historic day at Ireland West Airport as we welcomed the largest passenger aircraft currently flying worldwide, to the airport. The Airbus A380, with a capacity for 868 passengers, landed just after 4pm and will be parked and stored at Eirtrade’s facility at Ireland West Airport. This is the largest passenger aircraft to ever land at Ireland West Airport.Here is the moment the aircraft touched down on our famous runway

Publisert av Ireland West Airport Torsdag 20. februar 2020
Siste landingen torsdag – Ireland West Airport
F-HPJB er første A380 som har forlatt flåten til Air France – Foto: Hans O. Nyborg

Andre nyheter

Bestiller to 737 MAX

Hans Olav Nyborg

Ryanair kjøper ytterligere 75 MAX-fly

Hans Olav Nyborg

Første MAX-flyene er godkjent for å fly

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer