Her landet pilotene fra Turkish Airlines Airbus A330-flyet – Ble forvirret av rullebanelysene

Foto: Twitter

Piloten som sto for landingen av et Airbus A330 fly fra det tyrkiske flyselskapet Turkish Airlines i Nigeria mandag, har muligens en time til gode hos optikeren de nærmeste dagene.

Flyet som piloten landet hadde kun vært i flåten til selskapet i tre dager, da det ble benyttet på ruten mellom Istanbul og Port Harcourt i Nigeria mandag denne uken. Piloten valgte nemlig å lande flyet på siden av rullebanen. Hjulene landet dermed delvis på asfaltkanten og delvis inne på gresset ved siden av rullebanen.

Slik så dekkene ut etter møtet med delvis asfalt og delvis gressmatte. TWITTER

Det var slett ikke det samme som å lande på rullebanen, området ved siden av rullebanen var full av stein, og ujevne områder. I følge nettstedet Aviation 24 i Belgia fikk flyet skader på både dekkene, hjulstagene og undersiden av flykroppen.

Flyets hjul skal også ha truffet en rekke rullebanelys på sin ferd langs siden av rullebanen.

Pilotene skal ha forklart at han ble forvirret over rullebanelysene og var sikkert på at han var sentrert på midten av banen da han satte hjulene ned på bakken.

Flyet er forøvrig tidligere TF-GAY fra det islandske selskapet WOW Air og ble levert til Turkish Airlines på fredag i romjulen.

Flyvningen tilbake til Istanbul ble avlyst etter den noe utradisjonelle landingen.

https://twitter.com/AnalystTK/status/1212036251664232448?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1212036251664232448&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.aviation24.be%2Fairlines%2Fturkish-airlines%2Fairbus-a330-gets-damaged-during-landing-at-port-harcourt-nigeria%2F

ANNONSE
Forrige artikkelDårlig avslutning på året for sjåføren som skulle flytte dette Boeing 777-flyet
Neste artikkelGodt nytt år!