Hangar.no
Seattle, Hangar.no: Jan Kåre Folstad
Internasjonalt

Her står en av Primera Airs 737 MAX i Seattle

Primera Air er historie, og mens flere av selskapets fly står spredt rundt om i Europa, befinner deg seg også helt splitter nye fly hos produsentene Airbus og Boeing, som etter planen skulle leveres til flyselskapet i løpet av de neste månedene.

Ved fabrikken til Boeing i Rentone, Seattle står den første 737 MAX-9 som etter planen skulle leveres til Primera Air i januar 2019. Flyet er av typen Boeing 737 MAX 9 ER (Extended Range).

Dette første flyet har fått alt av interiøret til Primera Air på plass, og mangler nå å bli malt i fargene til selskapet. I følge en uoffisiell kilde vil flyet nå som er under eie av leasingselskapet Air Lease Corporation, bli fullført av Boeings teknikere, gjennomføre den første flyturen og deretter fløyet til enten Boeing Field i Seattle, eller Moses Lake hvor det blir parkert i påvente av at ny kunde melder seg på for å overta flyet.

Et aktuelt selskap kan være Alaska Airlines, som har inne en ordre på 32 MAX 9 fly.

Flyet er utstyrt med to CFMI LEAP-1B-motorer og er i dag registrert på Boeing med registrering N910BA.

Primera Air hadde inngått avtale med både Air Lease Corporation om leie av åtte MAX-9 fly i tillegg til en salg-tilbakeleie-avtale med Aviation Lease Corporation om tre slike MAX-9 fly.

 

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Air Belgium fortsetter driften etter generalforsamling

Hainan lanserte offisielt ny rute til Wien

Hans Olav Nyborg

747SP: Tilbyr fly inneholdene dobbeltseng med setebelte og egen dusj for salg

Hans Olav Nyborg