Hangar.no
Internasjonalt

Her står ett av Hi Flys A340 og råtner på hjul

Det portugisiske flyselskapet Hi Fly har en rekke Airbus A340 som leies ut på wet-lease kontrakter til selskapet som trenger å leie inn kapasitet og fly. Ett av selskapets Airbus A340 står fast på flyplassen i Lagos, der råtner det bokstavelig talt på hjulene det står på.

Flyet ble i 2008 produsert for selskapet Kingfisher Airlines i India, men dette selskapet valgte å ikke betale for flyet og dermed ble det reaktivert for salg av Airbus. Da valgte det portugisiske selskapet Hi Fly å kjøpe flyet til sin flåte med Airbus A340-fly.

I desember 2008 valgte selskapet å inngå en leiekotrakt med flyselskapet Arik Air som opererte dette A340-500 flyet på sine langdistanseruter frem til februar 2015. Arik Air har de siste årene gjennomgått en lang rekke utfordringer med både dårlig økonomi, manglende sikkerhet og ufullstendig vedlikehold på flyene.

Uten av Hi Fly var klar over det ble flyet satt på lagring i 2015 på  Murtala Muhammed International-flyplass i Lagos. Her startet forfallet av flyet ettersom det ikke ble vedlikeholdt. Problemer med ny ledelse og en lang rekke ansatte som sluttet i selskapet gjorde at flyet ble etterlatt i Lagos.

Da Hi Fly oppdaget at flyet deres sto i en sørgelig forfatning var det alt for sent å hente flyet hjem. 

Nå skriver avisen Saharareporter at flyet er blitt frarøvet en lang rekke komponenter og flydeler. Blant annet skal en av Trent 500 motorene ha forsvunnet og en rekke av flyets interiørdeler er borte.

På grunn av de store økonomiske problemene i Arik Airlines skal en lang rekke av selskapets fly ha blitt forlatt på flystriper som ikke er i bruk, vedlikeholdshangarer som er forlatt og på flyplasser der ingen tar vare på flyene.

Hi Fly har fortsatt flyet, CS-TFW på sine nettsider som et utleiefly tilgjengelig for selskap som trenger å leie flyet, men tilstanden Airbus A340-flyet er i tilsier at dette ikke komme ri luften igjen på lang tid. Selskapet har ikke besvart Hangar.nos forespørsler om hva som skjer videre med Airbus-flyet.

 

Hi-Flys nettsider – Flyet som råtner bort – Skjermdump
Flyet i bruke i 2013 Foto: Wikipedia
Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Legger ned rutetrafikken etter få måneder

easyJet med rekordantall reisende på ett døgn

Emirates og Etihad i samtaler om å bli ett selskap – Blir verdens største