18.5 C
Oslo
21/09/20
Hangar.no

Hercules-flyet traff fjelltopp

Stedet Hercules-flyet fra det norske forsvaret nå er funnet tyder på at det har truffet toppen av fjellet Kebnekaise.

Vraket etter flyet ligger i følge forsvaret spredt ut over et stort parti av fjelltoppen, og på begge sider av det høyeste punktet, noe som tyder på at flyet trolig har truffet akkurat på dette stedet.

Etter sammenstøtet med fjelltoppen har trolig flyet blitt godt begravd i store snømengder langs fjellsiden.

Hovedredningssentralen for Nord-Norge melder i ettermiddag at det er bekreftet funn av store vrakrester i området mellom Kebnekaises to høyeste punkter. Leteaksjonen er derfor endret til en redningsaksjon og alt av ressurser blir nå konsentrert inn i dette området. Det vil også bli forsøkt transportert flere bakkemannskaper inn i det aktuelle området.

Det er fremdeles svært stor skredfare i det aktuelle fjellområdet. Sikkerheten til redningsmannskapene vil derfor være spesielt viktig, melder sentralen i Bodø.

Andre nyheter

FAA: Denne flytypen er fortsatt utsatt for forstyrrelser fra mobiltelefoner

Hans Olav Nyborg

Boeing ferdig med testen av ny 737MAX software

Jan-Kåre Folstad

United-fly tok fyr i Seattle

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer