10.7 C
Oslo
27/09/20
Hangar.no

Hercules: Vind påvirker høydemåler

De kraftige vindene og oppdrift rundt Kebnekaisefjellene kan ha gitt feilaktige måleresultater det havarerte Herculesflyet. Det er en svenska Herculespilot som sier dette til NRK.

Vinden gjør at trykket i Herculesmaskinen synker, måleinstrumentene som da oppgir høyde over bakken kan påvirkes og feil signaler blir gitt.

Mattias Ottis, som er en erfaren pilot og flyr Hercules til daglig, sier også til NRK at han ikke kan forstå annet enn at mannskapet på det norske flyet har tatt høyde for at de kan ha mottatt feil måletall for avstanden mellom flyet og bakken under.

Andre nyheter

FAA: Denne flytypen er fortsatt utsatt for forstyrrelser fra mobiltelefoner

Hans Olav Nyborg

Boeing ferdig med testen av ny 737MAX software

Jan-Kåre Folstad

United-fly tok fyr i Seattle

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer