Wikipedia

En koreansk TV-kanal hevder å ha funnet vraket etter et Boeing 707 fly fra selskapet Korean Air Lines som forsvant i 1987. Flyet med 115 personer ombord var på vei mellom Bagdad og Seoul med en mellomlanding i Abu Dhabi den 29. november 1987.

Angivelig skal agenter fra Nord Korea ha plassert en bombe i flyets bagasjehylle på flyet som skulle brukes på rute KAL858. Vraket etter flyet og eventuelle døde kropper ble aldri funnet, og en agent fra Nord Korea ble beskyldt for å ha stått bak bomben.

Nå har TV-kanalen Daego MBC TV brukt 12 måneder på et søk i Andamanhavet, som er den delen av Indiahavet som ligger mellom sørkysten av Burma, nordspissen av Sumatra og øygruppene Andamanene og Nikobarene. 

TV-kanalen har laget dokumentar og har betalt et forskerteam for å søke med sonar på havbunnen etter flyet. Dette skal ha blitt satt i gang etter at lokale fiskere har fortalt gjennom en årrekke at det finnes et stort objekt på havbunnen i dette området.

Med en 3D sonar skal TV-teamet ha funnet et objekt som er 10 meter langt og har en vingeform, i tillegg er det et objekt på 27 meter som kan se ut som deler av et flyskrog.

Det skal også være avtegnet et stor hjul og en rekke objekter som kan være vrakrester fra flyet. MBC-kanalen mener at funnet kan avsløre et av de store mysteriene i luftfarten til Korea, hvor ble det av flyet som forsvant i 1987.

TV-kanalen skal nå dykke for å fastslå om funnene på sonaren er fra flyvraket.

I mellomtiden har familier og etterlatte etter de som var ombord krevd at myndighetene i Sør-Korea iverksetter et søk etter flyet og eventuelle rester av omkomne som kan begraves.

ANNONSE
Forrige artikkelRyanair vil kjøpe 737 MAX 10
Neste artikkelEtihad Airways selger 38 langdistansefly