Foto: Hans O. Nyborg

Selskapet USAerospace holdt fredag en pressekonferansen hvor det ble annonsert at selskapet har investert penger ved å kjøpe opp restene etter det islandske flyselskapet WOW Air.

Selskapets direktør, Michele Ballarin, kunne fortelle at selskapet vil komme på vingene igjen i løpet av oktober måned, med det samme navnet som da det gikk konkurs.

Selskapet i USA vil ikke ut med alle detaljer rundt finansene, men kunne oppgi at det har gått inn med 85 millioner amerikanske dollar for å ta unna gjelden som WOW Air hadde på tidspunktet det gikk konkurs i mars i år.

Det nye WOW Air får sin hovedbase på Dulles-flyplassen i Washington i USA, og ikke på Island som flere andre medier har skrevet før helgen. Selskapet planlegger å legge inn den første ruten til Keflavik på Island med oppstart i slutten av oktober.

I første omgang skal selskapet opp med to fly som skal benyttes frem til 2020, men innen neste sommer skal flåten bestå av mellom 10 og 20 fly. Selskapet vil ikke ut med hvilke flytyper som skal benyttes, men flere medier peker på at en avtale rundt bruk av Airbus-fly skal ligge i bunnen av driften.

ANNONSE
Forrige artikkelKansellerte flyvning – Ville unngå at flyet ble beslaglagt for ubetalt 250 euro-erstatning
Neste artikkelSverige: Flytrafikken redusert ytterligere i august