3 C
Oslo
21/01/21
Hangar.no
HiFly

HiFly klare for å fly frakt i kabinen med sitt Airbus A380

Det portugisiske selskapet HiFly som normalt leier ut fly og flykapasitet til flyselskap på wet-leasebasis, har nå gjort et forsøk på å skulle få brukt sitt eneste fly av typen Airbus A380 på nye måter.

Selskapets A380 som ble kjøpt brukt etter Singapore Airlines for at par år siden, er lite benyttet av kundene til HiFly, og har stått mer på bakken enn fløyet i luften det siste året.

Nå har selskapet ryddet vekk det meste av økonomisetene i flyets kabiner, og vil tilby kapasiteten til å de som trenger å få fløyet en stor andel med frakt. Airbus A380-flyet når det nå er tømt for deler av inventaret, kan ta opptil 60 tonn med frakt på mer enn 300 kvadratmeter skriver selskapet i sosiale medier.

HiFly har fått Lufthansa Technik til å konfigurere kabinen i begge etasjer av kjempeflyet, slik at dette kan ta med seg frakt. Selskapet har ikke gitt noen opplysninger rundt hvordan frakten skal lempes inn i flyet, men mye vil nok begrense seg når det er flyets normale dører som skal benyttes. Det er også begrenset hvor mye frakt som kan plasseres i den øverste etasjen på flyet.

Det ble fra Airbus foreslått å montere inn store fraktluker i skroget for denne type operasjoner, men det ser ikke ut for at selskapet har valgt en slik løsning.

HiFly har valgt å tømme begge etasjer hvor det har vært økonomiseter, men latt de berømte suitene stå igjen.

Nå gjenstår det å se om kundene kommer løpende til for å benytte flyet til frakt verden over.

Andre nyheter

Kan bli tvunget til å innstille alle langdistanseflyvninger fra fredag av

Redaksjonen

EU krever at Alitalia-navnet blir dumpet

Redaksjonen

IAG får kjøpe Air Europa på «billigsalg» – Har fått prisen redusert til halvparten

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer