HiFly vil øke flåten med flere brukte Airbus A380

Foto: Hans O. Nyborg

Det portugisiske flyselskapet HiFly ser for seg å utvide sin flyflåte med flere Airbus A380. Selskapet som er et ACMI-selskap ser at behovet for å kunne frakte større antall passasjerer for andre selskap er stort.

HiFly har spesialisert seg på å være en “reddende engel” når andre flyselskap får trøbbel med enten fly, eller mannskap, og når behovet for å leie inn et fly med mannskap på kort varsel er gjeldene. HiFly har i dag en Airbus A380 som er kjøpt brukt, og som har fløyet for både Norwegian, Thomas Cook og Air Senegal.

Selskapet sier til FlightGlobal at markedet for brukte Airbus A380 kommer til å eksplodere de neste årene. Da vil HiFly stå klare til å overta flyene til en meget gunstig pris.

I utgangspunktet har HiFly regnet seg frem til at det trengs 650 seter i et Airbus A380 for at regningen skal gå opp på å operere et slikt fly. Men for dette første flyet selskapet har i tjeneste har valget falt på å beholde interiøret fra Singapore Airlines. Det er ikke sikkert selskapet beholder interiøret fra andre operatører i fremtiden dersom de klarer å få gode priser på å gjøre om flyene til rene økonomiklasser i to etasjer.

ANNONSE
Forrige artikkelSAS setter inn Airbus A350 på første rute fra 28. januar 2020
Neste artikkelTrump lanserte ny dekor for presidentflyet – Må godkjennes av kongressen først