12.8 C
Oslo
29/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

HiFly vil øke flåten med flere brukte Airbus A380

Det portugisiske flyselskapet HiFly ser for seg å utvide sin flyflåte med flere Airbus A380. Selskapet som er et ACMI-selskap ser at behovet for å kunne frakte større antall passasjerer for andre selskap er stort.

HiFly har spesialisert seg på å være en «reddende engel» når andre flyselskap får trøbbel med enten fly, eller mannskap, og når behovet for å leie inn et fly med mannskap på kort varsel er gjeldene. HiFly har i dag en Airbus A380 som er kjøpt brukt, og som har fløyet for både Norwegian, Thomas Cook og Air Senegal.

Selskapet sier til FlightGlobal at markedet for brukte Airbus A380 kommer til å eksplodere de neste årene. Da vil HiFly stå klare til å overta flyene til en meget gunstig pris.

I utgangspunktet har HiFly regnet seg frem til at det trengs 650 seter i et Airbus A380 for at regningen skal gå opp på å operere et slikt fly. Men for dette første flyet selskapet har i tjeneste har valget falt på å beholde interiøret fra Singapore Airlines. Det er ikke sikkert selskapet beholder interiøret fra andre operatører i fremtiden dersom de klarer å få gode priser på å gjøre om flyene til rene økonomiklasser i to etasjer.

Andre nyheter

For å få flere reisende må flyselskapene investere i pleksiglass – Ingen vei utenom

Hans Olav Nyborg

Flyselskap ber leasingselskap om å få betale leie av fly kun per brukte flytime

Hans Olav Nyborg

Kjøper 24 Boeing 757-200

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer