12.9 C
Oslo
25/09/20
Hangar.no
Wikipedia

HNA-selskap får kniven på strupen av kinesiske myndigheter

Det kinesiske flyselskapet Hong Kong Airlines har fått en frist på seg for å levere inn en plan for hvordan selskapet skal klare seg økonomisk fremover.

Air Transport Licensing Authority (ATLA) i Hong Kong har sett seg lei på at selskapet som eies av samme moderselskapet som Hainan Airlines, ikke ser ut til å få orden på sin økonomi. Så sent som i slutten av februar fikk flyselskapet søksmål mot seg fra leasingselskapene IFLC og AerCap på rundt 150 millioner Hong Kong dollar, for uteblitt leie av fly i flåten.

I følge avisen SCMP skal Air Transport Licensing Authority (ATLA) vurdere om selskapet mister sin AOC-lisens dersom en plan for å få orden på finansene ikke bli levert og er tilfredsstillende.

Andre nyheter

For å få flere reisende må flyselskapene investere i pleksiglass – Ingen vei utenom

Hans Olav Nyborg

Flyselskap ber leasingselskap om å få betale leie av fly kun per brukte flytime

Hans Olav Nyborg

Kjøper 24 Boeing 757-200

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer