1 C
Oslo
20/01/21
Hangar.no

Holdt på å lande på uferdig rullebane

Pilotene ombord i et Airbus A320 fly fra det indiske flyselskapet IndiGo klarte å avbryte en landing på en uferdig rullebane i tide. Det er den indiske havarikommisjonen som i en ny rapport klassifiserer hendelsen som en «»marginalt unngått kontrollert flyging i terreng.»

Hendelsen fant sted 3. februar i 2019.

Begge pilotene i flyet som skulle flys fra Mumbai til Male på Maldivene, var klar over at det på flyplassen der de skulle lande ble bygget en ny rullebane parallell til den gamle som var den aktive.

I henhold til DGCA ble det tatt en avgjørelse i cockpiten om at det måtte være den nye rullebanen de skulle lande på. Det var først da flyet lå på innflyvning og var i lav høyde over rullebane, at kapteinen ombestemte seg. Dermed ble landingen på den uferdige rullebanen som er under bygging, avbrutt.

Begge pilotene oppfattet melding også fra flygeleder om at det var en ny rullebane parallelt med den de skulle lande på, men tross dette var de i ferd med å lande på den uferdige banen hvor det befant seg kjøretøy, og manglet ordentlig dekke.

ILS-systemet var ute av drift, men dette var pilotene klar over og hadde gitt beskjed om at alt var under kontroll.

Pilotene fikk avbrutt landingen, tok en ny runde og landet trygt på den aktive og rette rullebanen melder Flightglobal.

Andre nyheter

Prototype havnet i snøen etter bremsetest på rullebane i Russland

Redaksjonen

KLM-fly på bakken i Kina i to uker

Redaksjonen

Her har bilisten rotet seg inn på taksebanen

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer