Pilotene ombord i et Airbus A320 fly fra det indiske flyselskapet IndiGo klarte å avbryte en landing på en uferdig rullebane i tide. Det er den indiske havarikommisjonen som i en ny rapport klassifiserer hendelsen som en «»marginalt unngått kontrollert flyging i terreng.»

Hendelsen fant sted 3. februar i 2019.

Begge pilotene i flyet som skulle flys fra Mumbai til Male på Maldivene, var klar over at det på flyplassen der de skulle lande ble bygget en ny rullebane parallell til den gamle som var den aktive.

I henhold til DGCA ble det tatt en avgjørelse i cockpiten om at det måtte være den nye rullebanen de skulle lande på. Det var først da flyet lå på innflyvning og var i lav høyde over rullebane, at kapteinen ombestemte seg. Dermed ble landingen på den uferdige rullebanen som er under bygging, avbrutt.

Begge pilotene oppfattet melding også fra flygeleder om at det var en ny rullebane parallelt med den de skulle lande på, men tross dette var de i ferd med å lande på den uferdige banen hvor det befant seg kjøretøy, og manglet ordentlig dekke.

ILS-systemet var ute av drift, men dette var pilotene klar over og hadde gitt beskjed om at alt var under kontroll.

Pilotene fikk avbrutt landingen, tok en ny runde og landet trygt på den aktive og rette rullebanen melder Flightglobal.

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no