Foto: Hans Olav Nyborg

Den amerikanske flyprodusenten Boeing i Seattle har valgt å holde full stans i produksjonen av 737 MAX de siste ti dagene. Årsaken er at det nå på nytt har oppstått forsinkelser hos underleverandører av deler til nye MAX-fly.

Produksjonslinjene på fabrikken til Boeing på Renton ved Seattle har dermed opplevd at flyskrogene har blitt fryst på den posisjonen flyene er nådd. Pausen i produksjonen har gjort at produsenten blir forsinket i sitt arbeide med å øke antallet produserte fly per måned til 31.

Dette er første gangen at Boeing velger å stanse produksjonslinjene helt, fremfor å la uferige fly rulles ut og parkeres på et eget område for å bli fullført når delene ankommer.

Boeing-ansatte har fortsatt å montere deler inn i flyene selv om de har stanset opp på linjen, men delene som er forsinket er ikke montert på plass. Boeing har tidligere også hatt utfordringer med forsinkelser i ankomne deler, men har alikevel latt linjene fortsette slik at flyene blir bygget.

I en pressemelding skriver Boeing at valget om å la flyene bli stående i fabrikken kommer av at arbeider med å ettermontere på flyene utenfor fabrikken er tidkrevende og kan ofte ende med kaos i forhold til at arbeid og utstyr som er del av fabrikken innendørs må flyttes ut i perioder.

Boeings fabrikk på Renton FOTO: Hans O. Nyborg
ANNONSE
Forrige artikkelGår mot pilotfeil etter havari med Embraer-fly
Neste artikkelSatser på ruter igjen fra Vestlandet