2.8 C
Oslo
23/01/21
Hangar.no
Twitter/Dv.is/IFBRR

Høyre hovedhjul kollapset på Icelandair Boeing 757 etter landing

Hovedhjulet på høyre side av et Boeing 757 fra det islandske flyselskapet Icelandair, kollapset etter at flyet landet på flyplassen ved Kefalvik på Island fredag.

Det var kraftig vind med mellom 28 og 30 meter pers sekund vind og regn da flyet gikk inn for landing etter en flytur. Det var 166 personer ombord da flyet underveis til terminalen plutselig la seg over mot høyre side, og motoren fikk kontakt med bakken under.

Flyet ankom etter en flytur til Berlin og tilbake til Island. TF-FIA er bygget i 2000 og er utstyrt med to Rolls-Royce RB211 motorer.

I følge islandske medier skal ingen ombord ha kommet til skade i hendelsen. Icelandair har ikke så langt kommentert hva årsaken til at hjulstaget knakk på Boeing 757-flyet.

Manglet panel på undersiden av flyet

Så sent som i desember 2018 var TF-FIA gjenstand for omtaler i mediene da en fotograf tok bilder av flyet under landing på flyplassen ved Keflavik, og hvor panelet under flyet på høyre side ved hovedhjulene manglet.

Flyet ankom da fra London Gatwick.

15. januar i år ble det samme flyet fotografert under landing på Keflavik, med et panel som mangler under flyet.
TF-FIA under landing på Oslo lufthavn – Foto: Hans O. Nyborg

Andre nyheter

Danmark innfører forbud mot flyvninger fra Dubai i fem døgn

Redaksjonen

Luxair starter opp rute til Oslo

Sebastian Ellefsen Burmo

SAS ber om samme type støtte fra Norge som Norwegian skal få

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer