Foto: Hans O. Nyborg

Flyprodusenten Boeing har levert fra seg en tidsplan til det amerikanske luftfartstilsynet FAA, hvor det fremgår hvordan sertifiseringen av de 115 Dreamlinere som er bygget men har produksjonsfeil skal gjennomføres.

I mars måned så det lyst ut og alt lå til rette for at Boeing kunne starte arbeidet med å få bygget om alle 787-flyene, og starte leveransen av disse mot slutten av året. Nå er dette heller ikke noe som ser ut til å skje. I følge Seattle Times skal Boeing nå ha senket produksjonen av flytypen ned til et minimum for ikke å få fylt opp parkeringen med ytterligere Dreamlinere som må sertifiseres på nytt.

Det er nå ett år siden Boeing sist utleverte en 787 Dreamliner til en kunde, og da ble det kun utlevert fem fly, etter pausen siden oktober 2020. Det var det året det ble avdekket produksjonsfeil på flyene, og FAA stanset dermed leveransen til nye kunder.

Alt Boeing skal foreta seg av reparering på de allerede produserte flyene, skal nå luftfartstilsynet undersøke først, og deretter signere godkjent på dersom det blir det. Først når dette er fullført på hvert av de 115 flyene kan de leveres over til kundene.

ANNONSE
Forrige artikkel320 MAX-fly fortsatt ikke levert
Neste artikkelSAS-piloter stevner flyselskapet