Hviterussland: Har ikke fått opptak fra taleregistrator

Foto: Hans O. Nyborg

Hviterussiske myndigheter holdt mandag en pressekonferansen om Ryanair-flyet som ble tvunget til å lande i Minsk. I følge det hviterussiske forsvaret skal aldri flyet ha blitt tvunget ned til å lande, eller ha blitt møtte av hviterussiske jagerfly som vestlige medier har skrevet ble det sagt.

Hviterussiske myndigheter sa på dagens pressekonferanse at de har forespurt både Polen hvor flyet var registrert, og Irland der selskapet hører hjemme, om å få utlevert opptak fra flyets taleregistrator. Hviterussland sier de ønsker å høre selv at pilotene ble tvunget ti å lande, og at dette ikke var pilotene som selv valgte å lande i Minsk.

Ryanair-flyet var på vei mellom Athen og Vilnius 23. mai da det ble gitt beskjed til pilotene at det skulle være en bombetrussel mot flyet.

Under pressekonferansen ble det i dag gitt informasjon om at ingen land har krevd Roman Protasevich utlevert etter at han og hans kjæreste ble anholdt da flyet landet i Minsk.

Myndigheten sier det ikke har vært noen krav fra Europa eller andre land rundt hva som skal skje med den arresterte, ei heller ikke noe krav om å få være observatør under sakens gang.

En journalist fra BBC vakte oppsikt da han valgte å forlate pressekonferansen i protest etter at den arresterte Protasevich også deltok som del av innholdet melder BELTA.

ANNONSE
Forrige artikkelAirbus: Tradisjonelle fly med drivstoff til minst 2050
Neste artikkelWiderøe og DAT får kontrakter på flyruter