Hviterussiske myndigheter holdt mandag en pressekonferansen om Ryanair-flyet som ble tvunget til å lande i Minsk. I følge det hviterussiske forsvaret skal aldri flyet ha blitt tvunget ned til å lande, eller ha blitt møtte av hviterussiske jagerfly som vestlige medier har skrevet ble det sagt.

Hviterussiske myndigheter sa på dagens pressekonferanse at de har forespurt både Polen hvor flyet var registrert, og Irland der selskapet hører hjemme, om å få utlevert opptak fra flyets taleregistrator. Hviterussland sier de ønsker å høre selv at pilotene ble tvunget ti å lande, og at dette ikke var pilotene som selv valgte å lande i Minsk.

Ryanair-flyet var på vei mellom Athen og Vilnius 23. mai da det ble gitt beskjed til pilotene at det skulle være en bombetrussel mot flyet.

Under pressekonferansen ble det i dag gitt informasjon om at ingen land har krevd Roman Protasevich utlevert etter at han og hans kjæreste ble anholdt da flyet landet i Minsk.

Myndigheten sier det ikke har vært noen krav fra Europa eller andre land rundt hva som skal skje med den arresterte, ei heller ikke noe krav om å få være observatør under sakens gang.

En journalist fra BBC vakte oppsikt da han valgte å forlate pressekonferansen i protest etter at den arresterte Protasevich også deltok som del av innholdet melder BELTA.

Website | + posts

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988.

E-post: hansolav@hangar.no

ANNONSE
Previous articleAirbus: Tradisjonelle fly med drivstoff til minst 2050
Next articleWiderøe og DAT får kontrakter på flyruter