Foto: Hans O. Nyborg

Et Boeing 737-800 fly fra det irske selskapet Ryanair ble søndag beordret til å lande på flyplassen i Minsk, etter en bombetrussel ble mottatt hos selskapet. I følge Irish Times skal det være president Alexander Lukashenko som har beordret at Ryanair-flyet skulle lande i Minsk.

Ryanair-flyet hadde 123 personer ombord og kom fra Athen på vei til Vilnius, da det ble innhentet av et MIG-29 jagerfly. Pilotene skal ha mottatt en bombetrussel hevder russiske aviser søndag, men flere medier melder søndag kveld at den mye omstridte journalisten og bloggeren Roman Protasevich skal ha vært passasjer ombord.

I følge Reuters og Joe.co.uk skal journalisten ha blitt arrestert i forbindelse med at flyet ble evakuert i Minsk.

Både myndighetene i Irland og presidenten i EU, Ursula von der Leyen har tatt til ordet i sosiale medier for at det er uakseptabelt at flyet ble tvunget å lande i Minsk, og krever at samtlige passasjerer får bli med flyet videre til Litauen.

I følge russiske medier skal det ikke ha blitt funnet noen bombe ombord i flyet etter et søk politiet i Minsk skal ha gjort. Den opprinnelige bombetrusselen skal ha kommet via flygelederen ved flyplassen i Minsk, som ga pilotene beskjed om å lande på nærmeste flyplass, Minsk.

ANNONSE
Forrige artikkelSelskapet bak det nye supersoniske flyet AS2 konkurs
Neste artikkel(+) Raser mot Ryanair i sosiale medier