Hangar.no
Hendelser

Hvor mange personer må til for å dytte et CRJ-1000 fly?

Vi vil gjette på rundt 20 personer. Bildet er fra flyplassen ved Tabolaka i Indonesia, og skal være tatt torsdag denne uken. Et CRJ-1000 fly fra selskapet Garuda Indonesia skal ha måtte få flere hjelpende hender etter at pilotene svingte av rullebanen på feil side og havnet utenfor denne.

I stedet for å svinge av mot taksebanen valgte pilotene motsatt vei der det ikke er noen taksbane, og utfor kanten på rullebanen bar det.

Flere store medier i Indonesia og i Asia skriver om hendelsen i dag som passasjerene har vært flittige med å omtale på Twitter. Da flyet sto fast på siden av rullebanen ba pilotene om at det måtte komme en tauetruck å hente det. Det fantes for tilfellet ikke en tauetruck tilgjengelig, så løsningen ble å sende det som var tilgjengelig av mekanikere, teknikere og ansatte på flyplassen ut til CRJ-maskinen.

Med en god porsjon nevekraft og rundt 20 personer fordelt rundt maskinen, ble flyet på 41 tonn dyttet tilbake på rullebanen. Mediene sier lite om hvor langt flyet ble dyttet av de ansatte, men videoer på Youtube viser at det i hvertfall ble brukt håndkraft et godt stykke.

Flyplassen der hendelsen skjedde har bekreftet hendelsen og har avkreftet meldinger i media om at passasjerene måtte dytte flyet tilbake på rullebanen. Der blir det understreket at det var ansatte ved flyplassen, passasjerene skal ha befunnet seg ombord sammen med pilotene.

Vi takker en oppmerksom leser som tipset oss om denne saken!

 

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Xiamen Airlines av rullebanen i Manila

Cathay Pacific med stolpetreff av vingen under tauing i Roma.

Hentet opp vrakdeler og ferdskriver fra to privatfly på havets bunn