Hvorfor plusser vi artikler?

Etter å ha vært en gratis tjeneste i over 20 år, uten å hente ut inntekt fra gratisarbeidet valgte Hangar.no i 2021 å legge til rette for abonnement.

Å gi bort det man lager gratis er en dårlig idé. Ingen som driver butikk gir bort produktene sine. En rørlegger jobber ikke gratis, og vi forventer det heller ikke. Så vi spør ikke. Men med nyhetssider og aviser er det annerledes. Noen tiår med famling og gratis innhold har ikke gjort det lettere å innføre brukerbetaling for journalistikk. Men nå er vi på god vei.

Vi har valgt å plusse vårt innhold av flere grunner.

| Vi ønsker å kunne leve litt av det vi driver med på Hangar.no, annonsene dekker i dag svært lite, og brukerne er heller ikke overivrige med å trykke på annonsene, noe som i såfall ville ha utløst inntjening. Visning av annonsene på siden er ikke i seg noe som betaler for tjenesten, du som bruker må også fanges av annonsene og trykke på dem for at det skal bli penger i kassen.

| Flere og flere aviser, nyhetsbyråer og medier blir abonnementsbaserte, også som kilder for nyheter vi i Hangar.no ikke selv har klart å fange opp, eller få tips om, altså må vi også betale for å få tilgang til sakene, som så skal formidles videre til deg som leser av Hangar.no. Det koster penger å abonnere på ulike kilder, det koster penger å hente inn nyheter fra ulike nyhetsbyråer etc. Det er ikke gratis å drifte en nettavis, selv om en stor andel saker er referatsaker fra andre medier verden over. I tillegg ønsker vi i Hangar.no å være kollegiale i forhold til at vi ikke lager saker gratis basert på hva andre medier har plusset og lagt bak betalingsmur. Vi ønsker ikke å undergrave journalistikken eller innholdet til andre medier som tar seg betalt for dette.

| Vil du ikke betale for den varen, eller ser verdien i det, så får du heller ikke se alt. Men noe er vi rause nok til å gi vekk gratis som før. I gjennomsnitt er fire av ti artikler gratis for alle å lese, det skal du være fornøyd med.

Trenger du flere argumenter?

Uten mulighet for å kunne tjene på driften av Hangar.no, finnes det ikke noen Hangar.no, da må du selv ut i jungelen og søke opp nyhetene. På Hangar.no får du nyhetene samlet, innhentet, oversatt, forklart og forankret. Det er helt frivillig å abonnere, dersom du velger å gjøre det så støtter du Hangar.no og arbeidet med nettavisen, og du får mer og bedre innhold.

Takk for at du vurderer å abbonere, og takk til deg som er abonnent allerede.

Hans Olav Nyborg
Redaktør