Hangar.no
Skjermdump
Flyhistorikk

I 1977 fikk Fornebu sin egen Postterminal (Video)

På slutten av 1960-tallet chartret Postverket egne fly for å kunne frakte post ut i landet. Frem til dette tidspunktet var det i all hovedsak ordinære rutefly som tok med seg post.

I 1969 ble postflyruten Oslo – Hamar opprettet, og i 1970 fulgte Oslo – Skien opp. Det ble fort en dyr transport for Postverket som i 1972 så seg nødt å legge ned sine egne postflyruter, og heller investere i større lastebiler som kunne ta fatt på veien.

I 1974 ble det bestemt at det skulle bygges en egen postterminal på Fornebu. Posten var i fremgang, og postmengdene tilsa at det ville bli behov for en egen terminal.

Den sto ferdig i 1976/1977. Den skulle få en betydelig oppgave i å ta inn post fra alle fly som ankom Fornebu, og fordele dette videre ut med bil til resten av landet, eller med rutefly som skulle nordover.

I 1980 var mengden post på terminalen så stor at det ble opprettet egne postflyruter mellom Oslo og Molde, og Bergen til Florø.

I vår serie med unike filmopptak som Hangar.no har fått mulighet å dele med våre lesere er det i dag Fornebu anno 1977 og postterminalen som er i fokus.

Filmen er i eie av Norges Postmuseum på Lillehammer.

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

35 år siden Korean Air 747 ble skutt ned av Sovjet

20 år siden Swissair 111 ulykken

Her står et av de tidligere DC-8 flyene til SAS og råtner bort