Hangar.no
Foto: Wikipedia
internasjonalt

I dag avgjøres skjebnen til Jet Airways i India

Mandag morgen møtes ledelsen i Jet Airways i India og selskapets kreditorer for å ta en avgjørelse på fremtiden til selskapet. I følge indiske medier er det det 50 prosent sjanse for om selskapet settes i konkurs, eller om investorene går inn med enda mer kapital for å redde det som er igjen.

Fredag forrige uke ble det avholdt et møte mellom selskapet og statsministeren i India, der kom det frem at flyselskapet kun hadde kapital tilbake for å drifte seks til syv fly gjennom helgen. Nå er bankkontoen tom og dersom selskapet skal videreføres etter i dag må investorer og banker trå til med en god del penger på bok.

Mandag skal det også avholdes møter med bankene som har utestående lån som er forfalt til oppgjør, her skal selskapet forsøke å få økte lån og love på tro og ære at avdragene blir betalt. I følge First Post er det en ny investor på trappene som tilbyr 145 millioner amerikanske dollar som et innskudd.

Forutsetningen for å gå inn med kapital er at selskapet klarer å komme opp med en detaljert plan for hvordan pengene skal brukes, og hvordan selskapet skal klare å komme seg på vingene med flere fly igjen uten å på nytt bli truet av konkurs.

Andre nyheter

Trump lanserte ny dekor for presidentflyet – Må godkjennes av kongressen først

Hans Olav Nyborg

HiFly vil øke flåten med flere brukte Airbus A380

Hans Olav Nyborg

Det ser ut som en scene fra filmen «Airport 77″… – Jumbojet senket på havets bunn

Hans Olav Nyborg