I møter med EU om å få fly til Europa igjen

AP-BHV, Foto: Hans O. Nyborg

Det pakistanske luftfartstilsynet Pakistan Civil Aviation Authority (CAA) har mandag innledet møter med EU i Brussel under ett håp om at flyselskapet PIA – Pakistan International Airlines skal få godkjennelse på nytt for å fly til og fra Europa.

I følge Pakistan Tribune skal den internasjonale luftfartsorganisasjonen International Civil Aviation Organization (ICAO) ha gitt signaler til pakistanske myndigheter om at det nærmer seg en avgjørelse på hvorvidt en godkjennelse vil komme tilbake.

EU har bestemt at det skal gjennomføres tilsyn av flyselskapet i første halvår av 2023, og at dette vil kunne bidra til en avgjørelse. For PIA er dette bare ett steg på veien tilbake for å kunne operere ruter til Europa igjen. Det kanskje viktigste markedet blir allikevel en tøff nøtt å knekke, Storbritannia.

Air Safety Unit of the British Department of Transport (BDT) har som veldig mange andre britiske instanser meddelt det britiske luftfartstilsynet Civil Aviation Authority om sin bekymring rundt at selskapet skal få tilbake godkjennelse. Storbritannia har nektet å gi flyselskapet tillatelse på nytt, og mener at både ICAO og EU på må banen og godkjenne selskapet først.

PIA fikk flyforbud i Europa etter at det ble oppdaget at flere hundre piloter ikke hadde gyldig lisens og hadde trikset med både godkjennelser og papirer.

ANNONSE
Forrige artikkelSikret seg finansiering for de siste Boeing 747
Neste artikkelDette skjedde med prototypene til Airbus A320