-2.6 C
Oslo
08/03/21
Hangar.no

IAG får kjøpe Air Europa på «billigsalg» – Har fått prisen redusert til halvparten

IAG som eier Iberia og British Airways har forhandlet frem en ny revidert kjøpsavtale for det spanske flyselskapet Air Europa. Fra i overkant av en milliard euro, er prisen nå halvert til 500 millioner euro for selskapet.

Det er en halvering av prisen som nå speiles i et marked der luftfarten er i en stor krise.

Det var i november 2019 at IAG ble enige med eierselskapet Globalia Corporacion Empresarial om å kjøpe Air Europa. Så kom koronapandemien, og avtalen ble satt på vent. Nå har partene forhandlet på nytt igjen melder Reuters, og da er prisen halvert.

IAG hevder at kjøpet av Air Europa er strategisk riktig i markedet, og ha kontrollen over selskapet som har konkurrert på flere ruter med Iberia.

For Air Europa har det handlet om å komme inn i en større eiergruppe hvor en krise som nå er stor for luftfarten kan bli enklere å håndtere heter det.

Andre saker

Greenpeace-aktivister malte grønnfarge på Air France-fly

Redaksjonen

Nær 70 milliarder kroner i underskudd for Lufthansa i 2020

Redaksjonen

Czech Airlines sier opp alle ansatte

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer