Hangar.no
LEVEL inntar Europa - Foto: Hans O. Nyborg
Internasjonalt

IAG forhandler om nye fly til LEVEL

Selskapet IAG som eier både Iberia og British Airways skal være i forhandlinger om kjøp av nye fly til sitt semi-lavkostselskap LEVEL. I følge LSE skal moderselskapet ha innledet forhandlinger med aktuelle leverandører om nye fly til flåten.

I år vil flyselskapet operere fem brukte Airbus A330-fly, men å hente inn Boeing 787 som det først var snakk om er uaktuelt.

Avisen skriver at direktør Willie Walsh ikke ønsker å hente inn Boeing 787 nå, da Airbus A330 er i følge ham et langt enklere fly å starte opp operasjonene med. På sikt blir det enten Boeing eller Airbus som får oppgaven med å levere nye fly til LEVEL, den avgjørelsen er enda ikke tatt.

Innen 2020 skal flåten bestå av minst 15 fly.

Selskapet som flyr fra Barcelona skal utvide horisonten i år med å starte opp også fra en ny base i Paris. Fra Paris Orly skal selskapet fly på AOC-lisensen til selskapet OpenSkies under eie av IAG. Da hentes en Boeing 767-300 og tre Boeing 757 inn i LEVEL-flåten, operert av OpenSkies-ansatte.

Det er Iberia som drifter og flyr under merkevaren LEVEL, som ble startet for å møte konkurransen fra selskap som Norwegian på langruter til lavkost.

 

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Legger ned rutetrafikken etter få måneder

easyJet med rekordantall reisende på ett døgn

Emirates og Etihad i samtaler om å bli ett selskap – Blir verdens største