12.1 C
Oslo
27/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

IAG kjøper Air Europa – Avtalen godkjent

Eierselskapet bak Iberia og British Airways, IAG, har inngått avtale om kjøp av det spanske flyselskapet Air Europa. Det er Iberia som skal stå for kjøpet, og Air Europa blir underlagt IAG-selskapet når avtalen er gjennomført.

Målet med kjøpet er i følge en pressemelding er å fortsette å opprettholde merkevaren Air Europa, og integrere dagens selskap mer sammen med Iberia, for å styrke Madrid som en hub for det spanske selskapet.

Air Europa flyr i dag både innenlandske og internasjonale flyvninger til 69 destinasjoner, inkludert langdistanseruter til Latin-Amerika, USA, Karibien og Nord-Afrika. I 2018 genererte flyselskapet inntekter på € 2,1 milliarder og et driftsresultat på € 100 millioner. Det fraktet 11,8 millioner passasjerer samme år og har i dag en flåte på 66 fly.

IAG forventer at kjøpet av Air Europa er gjennomført i løpet av 2020

Andre nyheter

For å få flere reisende må flyselskapene investere i pleksiglass – Ingen vei utenom

Hans Olav Nyborg

Flyselskap ber leasingselskap om å få betale leie av fly kun per brukte flytime

Hans Olav Nyborg

Kjøper 24 Boeing 757-200

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer