Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg
Norge

IAG kjøper seg opp i Norwegian

Det britiske selskapet IAG som blant annet eier British Airways har startet å kjøpe seg opp i Norwegian.

I en pressemelding skriver selskapet at de ønsker å svare på spekulasjoner de siste dagene i mediene om at de er i ferd med å kjøpe opp Norwegian. IAG skriver at selskapet har kjøpt 4.61 prosent av aksjene i Norwegian.

Kjøpet av 4.61 eierandel er kun et første steg i å posisjonere seg for å eventuelt kunne legge på bordet et fullstendig forslag rundt å kjøpe hele flyselskapet heter det.

IAG har selv startet selskapet LEVEL som skal bli et lavkostselskap, men som så langt har vist seg å ha utfordringer med høye kostnader og eldre fly i flåten.

IAG presiserer at det ikke har vært noen samtaler med Norwegian om kjøp så langt, og at det er ikke er konkrete planer for et bud innen den nærmeste tiden heter det. På sikt kan IAG velge å legge inn et bud, men dette er ikke blitt gjort så langt.

Norwegian skriver i en pressemelding at kjøpet av aksjer fra IAG er ukjent for selskapet. I pressemeldingen heter det;

Norwegian har nettopp blitt gjort oppmerksom på at International Airlines Group (IAG) har kjøpt 4,6 prosent av aksjene i Norwegian Air Shuttle ASA.

Norwegian hadde ingen kjennskap til denne transaksjonen før den ble omtalt i media torsdag formiddag. Norwegian har heller ikke vært i dialog med IAG om saken. At IAG-gruppen nå går inn som aksjonær i Norwegian, viser at et stort internasjonalt luftfartskonsern har tro på Norwegians forretningsmodell og globale vekststrategi.

Selskapet har ingen ytterligere kommentarer på nåværende tidspunkt.

SAKEN OPPDATERES FORTLØPENDE…

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Krever at SAS endrer vilkårene til ny tjeneste

Ansatte på Oslo Lufthavn kan måtte betale 10.000 for å parkere

Hans Olav Nyborg

Skal fly 50 tonn laks fra Evenes i uken – Vil unngå lastebiler til Oslo

Hans Olav Nyborg