Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg/hangar.no
Flyindustri

IAG ønsker seg flere Airbus A380 – Men da må Airbus starte vårsalg

Moderselskapet bak British Airways og Iberia ønsker seg flere Airbus A380, men forutsetningen er at Airbus setter ned prisen kraftig.

I følge et intervju med nyhetsbyrået Reuters ønsker direktør for IAG, Willie Walsh at Airbus skal gjerne få levere et stort antall A380 til selskapene i gruppen, men da må de kutte kraftig i prisen.

-Den prisen vi til nå har fått fra produsenten er helt uakseptabelt å betale. Airbus må ta seg sammen og finne en langt lavere pris, så kan de komme og banke ned dørene hos oss for å få en kjøpekontrakt, sier Walsh. 

IAG eier både British Airways, Iberia, Aer Lingus, Vueling og Level. Walsh etterlyser et mer aggressivt initiativ fra den europeiske flyprodusenten. Direktøren mener Airbus sitter for mye å sutrer over at de ikke får napp hos flyselskapene på å selge flere A380. Der må produsenten jobbe hardere mener han.

I januar i år fikk endelig Airbus napp rundt å sikre produksjonen av kjempeflyene noen år fremover. Emirates ble etter lang tids uenighet enige med Airbus om kjøp av 36 Airbus A380. Det var da flere år uten en eneste bestilling av det store flyet.

IAG trenger i følge Reuters å vokse enda mer med flere fly og vil tilføre store fly i flåten fremover. Det er snakk om minst 30 store fly innen 2020. Nå vurderes flere langdistansefly fra både Boeing og Airbus.

British Airways opererer i dag en flåte med 12 Airbus A380. Behovet kan i følge Walsh ligge på 10-15 flere slike fly i kommende år, dersom prisen er det rette.

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Lufthansa A321 får nytt liv som fly for Luftwaffe

Hans Olav Nyborg

787 motorproblem: Produsenten skylder på luftforurensning

Donerer verdens første Boeing 777 til museum i USA