Fra 15. juni vil det spanske selskapet Iberia fly mellom Avinor Oslo lufthavn og Madrid fire ganger i uken. I tillegg vil Iberia i perioden 1. juni til 30. september fly to ganger i uken mellom Bergen lufthavn og den spanske hovedstaden.

Iberia løfter nå satsningen sin på Norge. For tre år siden lanserte det spanske flyselskapet en rute mellom Oslo og Madrid to ganger i uken i sommermånedene. Fra 15. juni vil selskapet fly mellom de to byene fire ganger i uken, hele året.

Direkte til Madrid fra Bergen 
Iberia vil også fly mellom Bergen og Madrid to ganger i uken i fra 1. juni til 30. september.

– Vi er veldig glade for at Iberia utvider rutetilbudet sitt mellom Madrid og Norge. Med hyppigere avganger og en helårsrute knyttes Oslo og Madrid tettere sammen. Den nye ruteplanen forbedrer også forbindelsen til Iberias nettverk i Spania og videre til Latin-Amerika, sier Jasper Spruit, direktør for trafikkutvikling i Avinor.

– Bergen er en av Norges viktigste turistdestinasjoner og den nye sommerruten er enda et eksempel på byens posisjon som inngangsport til de norske fjordene og den vakre naturen på Vestlandet, sier han.

– En enklere reise 
Passasjerer til og fra Oslo og Bergen får den beste forbindelsen fra Madrid til andre byer i Spania, som Almeria, Granada, Jerez de la Frontera, Pamplona, Valencia og Vigo, og til latinamerikanske byer som Buenos Aires, Montevideo, Lima, Santiago de Chile, São Paulo og Mexico City. Kundene kan kombinere flyruter fra Iberia og British Airways på samme billett for reiser til og fra Norge.

– Med utvidelsen av tilbudet mellom Oslo og Madrid og lanseringen av ruten mellom Bergen og Madrid blir vi et alternativ for alle de norske passasjerene som ønsker å reise til Spania eller videre til Latin-Amerika. Samtidig får mange passasjerer en raskere og enklere reisevei til Norge, enten i jobbsammenheng eller på sin ferietur, sier Celia Muñoz, salgsdirektør for EMEA, Asia og USA i Iberia.

Både til Oslo og Bergen vil selskapet benytte seg av en Airbus A320 med plass til mellom 141 og 200 passasjerer i to kabinklasser; business og økonomi.

ANNONSE
Forrige artikkelFAA slipper ikke MAX-flyene i luften før årsaken til flystyrt er oppklart
Neste artikkelLufthansa vurderer å kjøpe 737 MAX