Det islandske flyselskapet Icelandair har valgt å øke sin andel av fly i bestillinger hos den europeiske flyprodusenten Airbus. Selskapet har valgt å øke bestillingen av Airbus A321LR med ytterligere to fly.

Dermed skal det islandske flyselskapet motta syv fly av Airbus A321LR – Long Range, i tillegg til bestillingen for 25 fly av typen Airbus A321XLR – Xtra Long Range.

I følge den islandske TV-kanalen RUV vil Icelandair motta sitt første fly av typen Airbus A321 i løpet av fjerde kvartal av 2024, mens det skal leveres ytterligere to fly i løpet av 2025.

Airbus A321XLR skal i stor grad erstatte selskapets Boeing 757-fly.

Selskapet annonserte i fjor sommer at det hadde valgt seg ut Airbus A321XLR. Bestillingen gjør Icelandair til en ny Airbus-kunde. Flyselskapet planlegger også å lease de fire første A321LR.

-Vi er veldig glade for å kunngjøre at vi nå har sluttført kjøpsavtalen med Airbus. Det effektive A321XLR-flyet vil ytterligere styrke vår forretningsmodell, øke vår fleksibilitet og gi muligheter for fremtidig vekst, samt ytterligere støtte vårt bærekraftarbeid. Det første flyet er planlagt levert i 2029, men vi planlegger å ha fire Airbus-fly i drift før sommeren 2025 og har nå sikret leie av nye A321LR-fly med vår langsiktige partner SMBC Aviation Capital Limited sa Bogi Nils Bogason, Icelandairs administrerende direktør i juli 2023.

ANNONSE
Forrige artikkelSAS i full gang med undersøkelser om russisk drivstoff har nådd selskapets fly
Neste artikkelHurtigruten ansetter 179 nye sjøfolk i storsatsing på norskekysten