1 C
Oslo
20/01/21
Hangar.no

Icelandair får bot

Icelandair har fått bot av det amerikanske transportdepartementet, Department of Transportation for brudd på markedsføringsloven i USA.

I løpet av høsten 2011 annonserte Icelandair på sine nettsider flyvninger mellom USA og Island, videre til Europa for 429 dollar (2.500 NOK ). Annonsen sa ingenting om at det kom skatter og avgifter i tillegg, og når kundene trykket på annonsen ble de først sendt til en side for å velge ruten de skulle fly, deretter til Icelandairs egen nettsider hvor skatter og avgifter plutselig var lagt til prisen før endelig bekreftelse ble gjort.

Dermed har Icelandair brutt regelverket i USA utstedt av DOT, som sier at all annonsering mot det amerikanske markedet skal inneholde som viser alle tillegg og skatter.

Icelandair har fått bot på 50.000 dollar (rundt 300.000 NOK) for brudd på reglene i USA.

 

Andre nyheter

Bekreftet: Qatar Airways kvitter seg med halvparten av A380-flyene

Redaksjonen

SAS-sjefen slutter i selskapet

Redaksjonen

Braathens Regional Airways får lånegaranti fra den svenske staten

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer