Icelandair fløy 4,3 millioner passasjerer i 2023

I desember 2023 fløy Icelandair 264.000 passasjerer, som også var en økning på 13 prosent fra desember året før. Et lite flertall av de reisende fløy til og fra Island, mens resten reiste via Island og videre gjennom Icelandairs rutenettverk. Seismisk aktivitet og vulkanutbrudd sørvest på Island hadde ingen innvirkning på Icelandairs drift, men selskapet vedkjenner at det påvirket noe av reiselysten til Island i desember.

– Antall passasjerer som reiste med Icelandair fortsatte å øke i 2023, og vi er snart nær ved å nå tilsvarende antall reisende som i rekordåret før pandemien. Dette er et resultat av det utrettelige arbeidet og engasjementet til Icelandair-teamet gjennom året, og jeg vil takke hele selskapet og alle våre ansatte for innsatsen i 2023, sier Bogi Nils Bogason, administrerende direktør i Icelandair.

Vulkanturisme har likevel fått et større gjennombrudd de siste årene, der flere eventyrlystne tar turen til Island for å oppleve vulkanutbrudd på nært hold. Det islandske flyselskapet fløy 17 prosent flere passasjerer i 2023 enn 2022, og passasjerantallet økte vedvarende gjennom året med sommeren som høydepunkt.

– Vi er nå spente på 2024, der vi vil fly til over 50 destinasjoner i vårt rutenettverk. Tre av disse er nye destinasjoner til Færøyene, Pittsburgh og Halifax som vi har gleden av å tilby våre passasjerer. Vår flåteoppgradering vil også fortsette, der høydepunktet blir introduksjonen av det splitter nye Airbus-flyet vårt til høsten, sier Bogason.

ANNONSE
Forrige artikkelEierne av flyselskapet SAS godkjenner EU-krav
Neste artikkelSkal trolig stille ut utbrent Airbus A350 etter ulykken 2. januar