Icelandair flyr til Norge igjen fra i dag

Foto: Hans Olav Nyborg

Det islandske flyselskapet Icelandair starter opp igjen sin forbindelse mellom Island og Norge mandag ettermiddag. Da flyr selskapet igjen ruten mellom Keflavik og Gardermoen.

– Vi er glade for at Island er et av de første landene som åpner opp for verden og for reisende på
denne måten. Island er det ideelle stedet å besøke på dette tidspunktet – det er trygt, rent, sunt og romslig med en liten befolkning og vakker natur og villmark, sier Birna Osk Einarsdottir, salgsdirektør i Icelandair.

Alle passasjerer og besetningsmedlemmer må ha ansiktsmasker på Icelandair-flyvninger fra 15. juni. Dette gjelder fra passasjerene går ombord til de går av melder selskapet i en pressemelding. ansiktsmasker kan fjernes når man spiser og drikker.

I følge Icelandair vil alle passasjerer bli bedt om å overholde avstanden på to meter under ombordstigning og om å ta plass umiddelbart i det tildelte setet når de er om bord i flyet. Selskapet skriver også at alle tjenester om bord er begrenset til å minimere kontakten mellom passasjerer og besetningsmedlemmer.

Passasjerer vil motta en vannflaske når de går ombord.

Foto: Hans O. Nyborg

– Vi har innført en rekke nye tiltak hos Icelandair som forberedelse til de første ukene med flyging
etter at grensene har åpnet igjen, for å sikre at alle passasjerer er trygge og føler seg komfortable
med å fly med oss. Vi ser frem til å ønske norske reisende velkommen om bord, sier Osk Einarsdottir.

Island har hatt en lik smittesituasjon og utvikling av koronaviruset som Norge, og anses sammen med Danmark som de tryggeste landene nordmenn kan reise til nå. Icelandair samarbeider tett med Keflavik internasjonale lufthavn i Reykjavik og det islandske turiststyret for å sikre at turister kan reise trygt til og fra landet.

Nå håper Icelandair at nordmenn etterhvert vil ta turen til Island i sommer, for å glede seg over alt øya har å tilby. Som feriedestinasjon er Island spesielt populær på vinteren og våren, men med den annerledes reisesituasjonen denne sommeren håper flyselskapet at flere vil få øynene opp for Island på sommertid. Hele Island har åpnet igjen, som gjør at kultur-, mat- og nattelivsopplevelser er lett tilgjengelig for alle turister, samt landets enorme
og dramatiske naturlandskap.

Fraråder utelandsreiser frem til 20. august

Utenriksdepartementet (UD) i Norge opprettholder reiserådet som fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige fram til 20. august 2020 til alle land bortsett fra områder i de nordiske landene som har et akseptabelt smittenivå.

Hvis man reiser til disse områdene, vil man ikke bli pålagt karantene når man kommer tilbake til Norge. Ingen områder i Finland, Island og Danmark vil omfattes av karanteneplikten, mens alle regioner i Sverige vil omfattes av karanteneplikt med unntak av Gotland.

Island åpner for utenlandsreisende fra 15. juni. Reisende må bruke “smitteapp” og kan velge mellom karantene eller covid-19-testing på flyplassen, eller vise dokumentasjon på nylig testresultat.

Skal du reise til Island må du også fylle ut et skjema på covid.is, 72 timer før avreise til landet.

UD gjør oppmerksom på at innreisebestemmelser kan endre seg. Utenrikstjenesten har ikke ansvar for om følgende informasjon om innreisebestemmelser eller krav til visum endres på kort varsel. Det er den reisendes ansvar å påse at reisedokument er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land.

ANNONSE
Forrige artikkelTo fly kolliderte på flyplass i Russland
Neste artikkelSAS trenger 12,5 milliarder svenske kroner